Cestoviny

Šošovicové cestoviny s fazuľovým lečom a mäsom

Autor receptu: janeg

Recept, po ktorom siahnem, keď neviem, čo by som na rýchlo urobila.

2
porcie
5 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Ak nemáme zavárané/kupované fazuľové lečo, pripravíme si čerstvé (hoci to potom značne predĺži a sťaží celý proces :D). Fazuľu (ja používam malú bielu, ale každému podľa chuti) uvaríme v osolenej vode. Papriku, rajčiny a cibuľu nakrájame na kúsky. Cibuľu na oleji opražíme a pridáme papriku, krátko podusíme a potom primiešame rajčiny. Keď je zelenina mäkká, primiešame fazuľu, osolíme, okoreníme a odstavíme. Takéto lečo podávame len čerstvé.
  2. Uvaríme si cestovinu. Pred scedením si odložíme trochu vody bokom na omáčku.
  3. Na oleji si opečieme mleté mäso (ja zvyčajne používam morčacie) a ochutíme. Keď je mäso takmer hotové, pridáme kečup, lečo, vodu z cestovín a nakoniec aj cestoviny. Dobre premiešame, krátko necháme prejsť varom a podávame. Vrch môžeme posypať strúhaným syrom.