Šošovicová roláda zapečená s mozzarellou

Autor receptu: caterina

Zboznujem strukoviny a v poslednom case si nimi nahradzam maso. Nie som vegetarianka, no zeleninove jedla pripravujem castejsie. Dnes som skusila novy recept a celkom ma prekvapila zaujimava chut tohto jedla ;)

Postup

  1. Pripravime si suroviny.
  2. Sosovicu namocime priblizne na 30 minut do vody. Potom ju uvarime domakka (nakolko je recept pomerne casovo narocny, odporucam sosovicu uvarit den vopred).
  3. Na olivovom oleji oprazime jarnu cibulku.
  4. Pridame pretlaceny cesnak, mlete cierne korenie a uvarenu sosovicu. Chvilku podusime.
  5. Medzitym si posekame orechy (ja som pouzila vlasske, ale myslim si, ze aj lupane mandle alebo akekolvek ine orechy budu v tomto jedle fajn).
  6. Podusenu sosovicu dame do mixera, pridame cerstvu jarnu cibulku a petrzlenovu vnat. Podla chuti je mozne pridat aj sol, ale ja som sosovicu dostatocne osolila uz pocas jej varenia. Rozmixujeme.
  7. V tejto faze pridame vajicko a struhanku (asi 50 g, zalezi od konzistencie. Radsej pridavat postupne). Znovu rozmixujeme.
  8. Hotovu zmes zmiesame s posekanymi orechami.
  9. Vytvarujeme rolku a zabalime do papiera na pecenie. Vlozime do rozohriatej rury a pecieme 30 minut pri teplote 180 stupnov.
  10. Po polhodine rolku vyberieme a nechame vychladnut.
  11. Po vychladnuti rolku nakrajame na kolieska a poukladame do olejom potretej zapekacej nadoby.
  12. Zalejeme paradajkovym pretlakom.
  13. Navrch naukladame na kolieska pokrajanu mozzarellu, pokvapkame olivovym olejom a posypeme oreganom. Dame zapiect dozlatista (asi 20 minut pri teplote 220 stupnov).
  14. Hotovo! Skoda, ze vam nemozem sprostredkovat aj tu vonu ;)