Šošovica s cestovinami alebo cestoviny s šošovicou?

Autor receptu: stefanm

Až teraz som si všimol,že podobný recept pridala už redakcia ale bez foto a ja už mám foto pripravené tak to pridám aj ja.

10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Postup

  1. V posolenej vode s bobkovým listom uvaríme šošovicu do mäkka.
  2. Cestoviny varíme podľa návodu na obale (ak sa vám ho podarí prečítať,lebo tie písmenka sú čoraz menšie a menšie) alebo podľa skúsenosti , že asi po piatich minútach ochutnám či sú dobre a pod.
  3. Necháme okapať a odložíme.
  4. Nakrájame kapustu (ja som mal kúsok tej z "Číny"),pór , mrkvu a...
  5. ...tiež aj slaninku a údené mäso (ja som použil z mrazničky "veľkonočnú" šunku čo sme nedojedli a bola výborná,šťavnatá).
  6. Na masti postupne opražíme slaninku , ...
  7. ... údené mäso , ...
  8. ... mrkvu,šošovicu ...
  9. ...a pridáme aj kapustu.Troch podlejeme vodou,podusíme ...
  10. ...pridáme kečup , ...
  11. ... čilli ...
  12. ...a cesnakový olej.Necháme chvíľku podusiť , ...
  13. ... pridáme cestoviny a ...
  14. ...dôkladne premiešame.
  15. Podával som so stúhanym syrom,zeleninou,domácim kečupom a bolo k tomu aj pivko!!