Šóšková polievka so strateným vajíčkom
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup- Šťaveľ umyjeme v studenej vode. Asi
jednu hrsť nasekáme na prúžky a odložíme.
Zemiaky očistíme a nakrájame
na drobné kocky.
- V hrnci necháme roztopiť maslo, pridáme
šťaveľ a zemiaky. Krátko urestujeme
a zalejeme mliekom. Ochutíme
soľou a korením. Keď sú zemiaky uvarené,
polievku rozmixujeme.
- Na stratené vajíčka dáme do dostatočne
širokého kastróla zovrieť vodu.
Osolíme ju a pridáme trochu octu.
Pomocou naberačky spravíme vo
vode „vír“ a po jednom opatrne vlievame
vajíčka. Varíme na miernom ohni
2 minúty. Do tanierov vložíme uvarené
vajíčka, zalejeme polievkou a dozdobíme
nasekaným šťaveľom.
|