Šóšková polievka so strateným vajíčkom

Autor receptu: redakcia

4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Šťaveľ umyjeme v studenej vode. Asi jednu hrsť nasekáme na prúžky a odložíme. Zemiaky očistíme a nakrájame na drobné kocky.
  2. V hrnci necháme roztopiť maslo, pridáme šťaveľ a zemiaky. Krátko urestujeme a zalejeme mliekom. Ochutíme soľou a korením. Keď sú zemiaky uvarené, polievku rozmixujeme.
  3. Na stratené vajíčka dáme do dostatočne širokého kastróla zovrieť vodu. Osolíme ju a pridáme trochu octu. Pomocou naberačky spravíme vo vode „vír“ a po jednom opatrne vlievame vajíčka. Varíme na miernom ohni 2 minúty. Do tanierov vložíme uvarené vajíčka, zalejeme polievkou a dozdobíme nasekaným šťaveľom.