Sójové mäso v syrovom cestíčku (fotorecept)

Autor receptu: rebeka14

Je to rýchly a jednoduchý recept na prípravu.Väčšinou používam sójové rezance. Má ho dokonca v obľube aj môj syn, ktorý má najradšej mäso.

4
porcie
75 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Suroviny, ktoré budeme potrebovať. Je to len na ilustráciu. Závisí od množstva, koľko ideme robiť.
  2. Sójové mäso namočíme do vriacej vody so soľou, alebo s malou kockou bujónu. Niekde som čítala, že keď ho chcete mať rýchlejšie pripravené treba mäso povariť. Ale na tento recept to nie je ono. Mäso necháme takto postáť minimálne hodinu, aby bolo mäkké. Môžeme použiť celý balík sójových rezancov, alebo ako sami uznáte za vhodné. Celý balík je asi tak pre štvorčlennú rodinu.
  3. Medzitým si pripravíme vajíčka ,nastrúhame syr, ktorý pridáme do rozšľahaných vajíčok. Pridáme múku, podľa toho ako chceme mať husté cestičko. Ja zvyknem vajíčko nahradiť trochou mlieka.. Aby som ušetrila vajíčko. Na celý sáčok treba tak 4 -5 ks.
  4. Do takto pripraveného cestíčka pridáme dobre vyžmýkané sójové rezance.
  5. Všetko spolu zamiešame.
  6. Na panvici si dobre rozohrejeme olej a postupne lyžicou pridávama rezance v cestíčku. Tak ako nám príde.
  7. Vyprážame z oboch strán.
  8. Po otočení si jednotlivé kúsky oddelíme,aby sa dobre prepiekli.
  9. Podávame so zemiakovou kašou. Rezance pokvapkáme sójovou omáčkou. Najlepší je k tomu uhorková šalát...no chutný je aj mrkvový, alebo tatárska omáčka. Dobrú chuť!