Soči pelmene

Autor receptu: lucietta

Keď už je tá zimná olympiáda v Soči, rozhodla som sa ju osláviť dnešným obedom... jednoduché a rýchle jedlo, aj keď charakteristika rýchlosti sa stráca, keď ich lepíte 120 na obed tak ako ja :-D Podávala som ich s kyslou smotanou a s omáčkou so zeleným korením (kupovanou) :-)

4
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Pripravíme si cesto: do misky si dáme múku, vajíčka, soľ a vodu a vypracujeme hladné cesto. Ak sa vám nejaké zvýši, nakrájajte na tenko, vysušte a máte skvelé domáce cestoviny.
  2. Mleté hovädzie mäso osolíme, okoreníme, pridáme prelisovaný cesnak, na jemnučko nasekanú cibuľu a biely jogurt. Poriadne premiešame.
  3. Cesto rozvaľkáme na tenko, kruhovým vykrajovačom, alebo pohárom vykrojíme kolieska, ktoré plníme mletým mäsom. Cesto prehneme na polovicu, poriadne zlepíme a rožky spojíme spolu. Tvarom pripomínajú torteliny. Dáme na 20 minút variť do vriacej vody, aby sa mäso poriadne tepelne upravilo. Po uvarení vyberieme, polejeme roztopeným maslom, kyslou smotanou a omáčkou so zeleným korením. Skvele sa hodí k hovädziemu mäsu.