Snehulienka II. fotorecept

izabella929 - fotkaizabella929, 24. decembra 2012

Upiekla som na Vianočné sviatky rezy, ktoré svojou farbou aj chuťou pripomínajú čerstvo napadaný sneh..sú svieže, lebo do, plnky som pridala citrónovú kôru aj Zobraziť celý popisUpiekla som na Vianočné sviatky rezy, ktoré svojou farbou aj chuťou pripomínajú čerstvo napadaný sneh..sú svieže, lebo do, plnky som pridala citrónovú kôru aj šťavu..preto, že už tu mám jeden recept pod názvom ,,snehulienka,, tento nový je úplne z iného cesta a preto som ho pomenovala ,,snehulienka II,,rezy sú veľmi chutné, ľahučké a krehké...

45 minút
príprava
6 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
300 g
100 g
50 g
1 ks
1/2 čl
1 ks
1 ks
2 lyžice
Krém:
150 g
200 g
3 dl
3 lyžice
2 ks
2 ks




Postup

  1. 1

    Preosiala som si 300g. hladkej múky a dala na pracovnú dosku..do jamky som dala 50g. masla, prášok do pečiva a všetko som spolu zmrvila..do pomrvenej maslovej hmoty som pridala 1 celé vajce a 2 lyžice smotany..

    Snehulienka II. (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    vypracovala som cesto, ktoré som rozdelila na 3 bochníky...

    Snehulienka II. (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    každý bochník som rozvaľkala a uložila na pripravený pečiaci papier...najprv si všetky bochníky vyvaľkám, pripravím na papier a až potom som zapla trúbu...trúbu som nechala vyhriať na 180 st. a piekli sa po 6 minút..po upečení som ich nechala vychladiť..

    Snehulienka II. (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    pripravila som si krém...3dl. mlieka a 3 lyžice polohrubej múky som uvarila na hustú kašu...nechala vychladiť...150g. masla a 200g, práškový cukor som vymiešala do peny pridala som do nej šťavu a kôru z 2 citrónov a potom som obe hmoty zmiešala s mixérom do kopy...

    Snehulienka II. (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    vychladnúté pláty cesta som potrela krémom a uložila do chladničky do druhého dňa...ja som na vrch urobila šlahačku...stáčí aj iba posypať práškovým cukrom...hotový koláč som pokrájala na rezy...

    Snehulienka II. (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    pokrájané rezy...prajem dobrú chuť..

    Snehulienka II. (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

sovka62
Úplne cítim na jazyku chuť toho krému nastaveného múkovou kašou. Robievam ho do snehových loptičiek (z hrubej múky) a tá chuť, nezameniteľné, výborná.
Vyskúšam, už sa teším.
izabella929
@sovka62 ,,,máš prekrásne vnučky.-)ďakujem pekne za komentár.-) je to tak, sú skutočne výborné a osviežujúce...
starkamajka
Výborné rezy-ochutnala by som.Ale ešte len začínajú sviatky a ja už hovorím dosť sladkého.Ako prichádzajú deti a vnúčatá tak im pekne balím,lebo po sviatkoch by všetko išlo do mraziaka.Krásne sviatky a veľa zdravia Tebe i celej Tvojej rodine.
helca103
sú naozaj ako zasnežená krajina :-) Varená plnka je vždy fajná a ten citron tiež urobí svoje.
stacy77777
musia byť super,ukladám si Izka,ale to by som už ani nemusela, u teba mi stačí kliknúť na tvoj profil a nájdem,čo len chcem
izabella929
@starkamajka , nuž už aj u nás nejak sladké nejde...nezvykla som zákusky zmrazovať...Dík za milý komentár.-) A tebe preje prekrásne Vianoce v kruhu svojich najmilejších.-)
izabella929
@stacy77777 , teší ma, že sa ti moje recepty páčia...nuž ale aj ty máš úžasné recepty a krásne chutné.-)) dík za koment.-)
ola111
Pekné rezy,ozaj celé biele,asi ich urobím k Silvestru,páčia sa mi :)
ywett
fííha také som ešte nevidela, ale úžasne vyzerajú a myslím, že by mi aj chutili, si šikuľka a prajem krásne sviatky :-)
eviana
No a nebyť sekcie "Pamätáte sa" tak by som sa k týmto krásnym rezom vôbec nedostala... krásne, ľahučké a svieže, s výstižným názvom... veľmi sa mi páčia... ukladám a niekedy isto vyskúšam :)
izabella929
@eviana ,,,bol iba v tom problém, že som urobila zlé fotky...mala som to foťiť vonku pri dennom svetle...zákusky boli krásne a veľmi chutné, ale na fotke vyzerali otrasne...ďakujem ti za komentár.-)