Snehový karfiol

Autor receptu: anitak

Veľmi lacné a pritom chutné a sýte jedlo, robíme ho kedykoľvek (čo je aj každý týždeň).

6
porcií
25 minút
príprava
40 minút
na 180 °C

Postup

  1. Karfiol očistíme, rozdelíme na jednotlivé kúsky a uvaríme v osolenej vode do polomäka. Nakrájame si šunku na malé kúsky. Plech s vyšším okrajom vytrieme olejom a posypeme strúhankou. Karfiol a šunku vložíme do plechu.
  2. Do misky dáme kyslú smotanu, štipku soli, štipku čierneho korenia, štipku muškátového oriešku, polovicu strúhaného syra a dve žĺtka. Všetko spolu premiešame.
  3. Z bielkov vyšlaháme sneh, ktorý zľahka vmiešame do smotany. So zmesou zalejeme karfiol a šunku. Navrh nasypeme druhú polovicu strúhaného syra. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 40 minút.