Snehový karfiol
Autor receptu: anitak
Veľmi lacné a pritom chutné a sýte jedlo, robíme ho kedykoľvek (čo je aj každý týždeň).
6 porcií |
25 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Karfiol očistíme, rozdelíme na jednotlivé kúsky a uvaríme v osolenej vode do polomäka. Nakrájame si šunku na malé kúsky. Plech s vyšším okrajom vytrieme olejom a posypeme strúhankou. Karfiol a šunku vložíme do plechu.
- Do misky dáme kyslú smotanu, štipku soli, štipku čierneho korenia, štipku muškátového oriešku, polovicu strúhaného syra a dve žĺtka. Všetko spolu premiešame.
- Z bielkov vyšlaháme sneh, ktorý zľahka vmiešame do smotany. So zmesou zalejeme karfiol a šunku. Navrh nasypeme druhú polovicu strúhaného syra. Dáme piecť do vyhriatej rúry na 180 stupňov asi 40 minút.