Snehová torta s jahodami a čučoriedkami

Autor receptu: redakcia

8-10
porcií
20 minút
príprava
60-70 minút
na 150 °C

Suroviny

Postup

  1. Rúru predhrejeme na 150°C, vyšľaháme bielky a postupne primiešame cukora vanilkový cukor. Povrch vzniknutej hmoty postriekame octom, posypeme kukuričnou múkou a gumovou špachtľou ju opatrne vmiešame.
  2. Hmotu vložíme do oválnej misy vyloženej papierom na pečenie a rozotrieme jutak, aby boky boli vyššie ako stred. Pečieme 60–75 minút a po upečení necháme v rúre vychladnúť.
  3. Pred podávaním stred torty potrieme smotanou vyšľahanou s cukrom a ozdobíme ovocím. Pomôcka – hmotu nemusíme rozotierať, ale ju nastriekame pomocou cukrárenského vrecka.