Gaštanová roláda

Snehová gaštanová roláda

Autor receptu: liadelioutes

Výborná snehovo-gaštanová roláda bez múky.

15-25 minút
príprava
25 minút
na 160 °C

Suroviny

Postup

  1. Bielky šľaháme, kým sa zafarbia do biela. Postupne pridávame cukor a šľaháme, kým sa rozpustia všetky kryštáliky. Pridáme ocot a škrob a na nízkych otáčkach zašľaháme.
  2. Bielkové cesto nanesieme na plech vystlaný papierom na pečenie a pečieme cca 25 minút v rúre vyhriatej na 160 °C.
  3. Zatiaľ si pripravíme plnku. Gaštanové pyré, smotanu a rum vymiešame do krémova.
  4. Zvlášť vyšľaháme smotanu.
  5. Pripravíme si papier na pečenie, ktorý vysypeme práškovým cukrom. Keď je bielkové cesto hotové, ešte za tepla ho prevrátime na papier a strhneme pôvodný papier, na ktorom sa cesto pieklo.
  6. Vyšľahanú šľahačku rozotrieme na cesto, 5 cm od okraja necháme cesto voľné. Gaštanovú plnku po lyžičkách navrstvíme na šľahačku. Naplnené zrolujeme a roládu dáme na cca 2 hodiny do chladničky.