Smrteľne dobrá čokoládová torta

piglin - fotkapiglin, 8. januára 2011
Smrteľne dobrá čokoládová torta
Foto: piglin
8
porcií
30 minút
príprava
50 minút
na 180 °C

Suroviny

Korpus:
250 g
100 g
1 KL
50 g, mleté
125 g
150 g
3 ks
3 PL
250 g
125 g

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    V hrnci roztopíme čokoládu do cesta. Zmiešame suché inrediencie na cesto. Maslo s cukrom vyšľaháme, pridáme žľtky, čokoládu, postupne múku s kypriacim práškom a bielka. Pečieme v tortovej forme cca. 50 minút.

  2. 2

    Pripravíme krém: Roztopíme čokoládu, necháme vychladnúť, zašľahávame do masla.

  3. 3

    Tortu potrieme pripraveným krémom, dozdobíme polámanou čokoládou na bokoch.

Recept je zaradený do kategórií:
Bezmäsité jedlá, Slovenská kuchyňa, Dezerty, Na sladko, Torty, Pečené

Diskusia k receptu

evanaaa
bielka sa dajú nevyšľahané, alebo vo forme snehu? Mohla by sa krémom aj naplniť ?
piglin
Ahoj, bielka sa pridávajú ako sneh. Keďže v korpuse je pomerne veľa čokolády, bude taký hutnejší, nie priveľmi vysoký, preto sa plnka dáva navrh korpusu.
julica
@piglin , prosim, ako si nalamala tu cokoladu po bokoch? z normalnej tabulkovej?
piglin
rozpustila som cokoladu na varenie, potom som ju natenko natrela na papier na pečenie a dala do chladnicky. stuhnutu cokoladu som potom nalamala na amorfne tvary.
frona
a tá ozdoba na vrchu torty je z čoho?? :)))))
babidka
to je nazaj dobre torta :-) Ja som raz robila takyto korpus a veruze som sa uz nedostala k tomu aby som urobila este aj krem :-)))) zjedol sa iba korpus.....ved bol taky dobry , ze krem som radsej dala na obycajnu piskotu :-))))))))))
hannah22
tak toto je ozaj super a navrchu sú karamelové vlásky? ukladám a skúsim ... :))
orchidea
už len to som mala vidieť.... syn má za tri týždne narodeniny tak mu ju upečiem on je veľmi čokoládový, to bude pre neho dobrota
marta5
Nadherna a verim,ze je dobra-ako sa robia karamelove vlasky.Cukor skaramelizujeme a tahame asi na alobale,mozno mokrom,naozaj neviem.Ak niekto vie rada sa poucim -dakujem
piglin
Ahoj, cukor som skaramelizovala, nechala trosku vychladnut a pomocou varechy tahala vlasky z karamelu...
lucylee
waw, vyzerá luxusne, všetko čokoládové je mňam
jerica
k tomu nie je čo dodať, ukladám KK :-)
3sandra3
výborná a nádherná torta,, ale kedy a kam sa pridá ten pomarančový likér?
gabuci
ten sa asi konzumuje pocas jedenia torty :-),ale vazne aj mna to zaujima
gabuci
mam ju prave v trube :-),bez likeru :-(,dame si k nej nieco ine!!!!
babav
Dakujem za vyborny recept @piglin . Moja torta nie je taka vyparadena ako tvoja ,ale chut vynikajuca , trojnasobne cokoladova. Cokolada v ceste , plnke aj poleve . Odporucam vsetkym cokoholikom :-).