Tvarohová nátierka

Smotanovo-tvarohový syr - Spundekäs (fotorecept)

Autor receptu: miskamm

Pôvodne bol tento syr „objaveny“ pri mestečku Mainz ale aj v Rýnsku a Hesensku ho radi jedávajú. Skladá sa zo smotanového syra, masla, tvarohu, mletej jemnej či pálivej papriky a cibuľky. Chutí predovšetkým ako dip s chrumkavými praclíkmi, mrkvou a inou zeleninou alebo ako nátierka na chlebíku.

4
porcie
10 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Maslo necháme zmäknúť (žiadnom prípade nezohrievajte maslo). Cibuľku najkrájame na jemno. (Ak pridávate cesnak, aj tento nakrájajte najemno, nepretláčajte cez lis).
  2. Všetky prísady zmiešame vo veľkej miske, poprípade dochutíme. „Spundekäs " (čitaj špuntkés) by mal chutiť jemne pikantne, korenisto.
  3. Najlepšie chutí, keď sa pár hodín nechá v chladničke odstáť.