Smotanovo-syrové cestoviny s paradajkami a pažítkou

lady123 - bez fotkylady123, 23. augusta 2014
4
porcie
15-20 minút
príprava

Suroviny

1
2 tégliky alebo jogurt
2-3 črievka podľa potreby
1 dl
3-4 ks alebo podľa potreby
 nastrúhaný
 štipka alebo podľa potreby
 trošku




Postup

  1. 1

    Cestoviny uvaríme podľa návodu.

  2. 2

    Kým sa varia cestoviny v menšom hrnci si v mlieku rozpustíme syrokrém. Nemusíte dávať mlieka veľa, lebo omáčka by mala byť hustejšia. Keď sa syrokrém rozpustí omáčku odstavíme a primiešame kyslú smotanu.

  3. 3

    Paradajky si pokrájame na pásiky. Či už menšie alebo väčšie záleží od vás. Zbavíme ich dužiny a dáme na panvicu na ktorú sme pred tým dali olej môžte použiť aj olivový. Paradajky posypeme soľou a pažítkou, ale nie všetkou iba troškou. A opečieme ich na slabom ohni 1-2 minúty. Paradajky odstavíme. A primiešame ich k syrovej omáčke, ktorú sme si uvarili.

  4. 4

    Podávame s cestovinami zvlášť, alebo to môžte všetko zmiešať aj dokopy. Podľa chuti posypeme pažítkou a strúhaným syrom. Dobrú chuť!

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia