Smotanovo-syrové cestoviny s paradajkami a pažítkou
4
porcie
porcie
15-20 minút
príprava
príprava
Suroviny
1 |
|
2 tégliky alebo jogurt |
|
2-3 črievka podľa potreby |
|
1 dl |
|
3-4 ks alebo podľa potreby |
|
nastrúhaný |
|
|
|
štipka alebo podľa potreby |
|
trošku |
|
Postup
-
1
Cestoviny uvaríme podľa návodu.
- 2
Kým sa varia cestoviny v menšom hrnci si v mlieku rozpustíme syrokrém. Nemusíte dávať mlieka veľa, lebo omáčka by mala byť hustejšia. Keď sa syrokrém rozpustí omáčku odstavíme a primiešame kyslú smotanu.
- 3
Paradajky si pokrájame na pásiky. Či už menšie alebo väčšie záleží od vás. Zbavíme ich dužiny a dáme na panvicu na ktorú sme pred tým dali olej môžte použiť aj olivový. Paradajky posypeme soľou a pažítkou, ale nie všetkou iba troškou. A opečieme ich na slabom ohni 1-2 minúty. Paradajky odstavíme. A primiešame ich k syrovej omáčke, ktorú sme si uvarili.
- 4
Podávame s cestovinami zvlášť, alebo to môžte všetko zmiešať aj dokopy. Podľa chuti posypeme pažítkou a strúhaným syrom. Dobrú chuť!
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu