Foto: myshull
pre milovníkov húb. skvelá chuť, úžasná vôňa. odporúčam :)
porcie
príprava
tepelná úprava
Suroviny
0,5 citron |
|
1 štipka |
|
100 g |
|
1 strúčik |
|
150 ml |
|
0,5 zväzok |
|
300 g čerstvé |
|
1 zväzok |
|
1 balíček |
|
3 KL |
|
1 kelímok |
|
1 štipka |
|
1 ks |
|
Postup
-
1
Huby očistíme (ja preferujem šampiňóny, samozrejme môžte použiť napr. kuriatka, alebo hlivu), nahrubo nasekáme a pokvapkáme troškou šťavy z citróna. Vo veľkom hrncy si pripravíme cestoviny. Plátky šunky nakrájame na rezančeky. Vo veľkom hrnci zohrejeme 1 ČL masla, pridáme prelisovaný cesnak a podusíme. Cesnak zalejeme smotanou a vývarom. Za stáleho miešania privedieme do varu, znížime teplotu a varíme cca 5 minút. Dochutíme soľou a korením a prilejeme citrónovú šťavu. Očistené huby opečieme na 2 ČL masla. Po 5 minútach pridáme nasekanú petržlenovú vňať a šunku. Dochutíme soľou a korením. Cestoviny zalejeme, necháme odkapkať a vo veľkej mise ich premiešame so smotanou a hubami. Rozdelíme na taniere a posypeme strúhaným syrom. Dobrú chuť :)
Diskusia k receptu