Smažená sviečková s čiernym korením s chlebovo-pistáciovou knedľou

Autor receptu: georgess

5
porcií
60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Najprv osolíme sviečkovicu. Jednu stranu posypeme majoránom a čiernym korením a necháme postať.
  2. Chlieb namočíme do horúceho mlieka, pridáme vajcia, pistácie a koreniny. Nakoniec zahustíme strúhankou,m poprípade rozriedime mliekom. Zavinieme do potravinovej folie a vložíme do mrazničky na 20 minút. Potom varíme vo vode 15 minút. Knedľu vyberieme porežeme a grilujeme z každej strany 1,5 minúty
  3. Na panvicu dáme olivový olej. Potom na rozpáleny olej dáme kocku masla, po jeho rozpustení dáme plátky sviečkovicy okorenenou stranou na dol. Smažíme 2,5 minúty a potom prevrátime a smažime ešte 30 sekúnd.