Tento koláčik som piekla včera pobede. Voňal celý byt vďaka zmesi, ktorou je posypaný povrchu. Ešte ráno vôňa z bytu nevymizla. Skúste a uvidíte, Zobraziť celý popisTento koláčik som piekla včera pobede. Voňal celý byt vďaka zmesi, ktorou je posypaný povrchu. Ešte ráno vôňa z bytu nevymizla. Skúste a uvidíte, že je to tak. A chuťovo je veľmi dobrý.
na 180 °C
Suroviny
| 400 g |
|
| 80 g |
|
| štipka |
|
| 20 g |
|
| 1 ČL |
|
| 200 ml |
|
| 2 ks |
|
| 125 ml |
|
| 500 g |
|
| 100 ml vlažné |
|
| Zmes: | |
| 5 PL posekané |
|
| 1 ks |
|
| 4 PL |
|
| štipka |
|
Postup
-
1
Múku premiešame so soľou a práškovým cukrom. Droždie rozmiešame s kryštál cukrom a zalejeme ho vlažným mliekom. Necháme vykysnúť. Potom kvások vylejeme do múky, pridáme rozšľahané vajcia, smotanu, olej a vymiešame na hladké redšie cesto.
-
2
Cesto roztiahneme na vymastený plech a necháme ho na teplom mieste 10 minút postáť.
-
3
Umyté slivky vykôstkujeme a rozložíme na cesto jamkami nahor.
-
4
Zmes: Kokosovú múčku , orechy, vanilkový cukor a mletú škoricu zmiešame dokopy.
-
5
Zmesou posypeme koláčik.
-
6
Upečieme v predhriatej trúbe na 180 stupňov 35 minút. Upečený necháme vychládnuť.
-
7
V reze.
-
8
Pokrájame na kúsky.









Diskusia k receptu