Slivkový koláč s mrveničkou
Tento koláč je klasika, ktorá nesklame. Nie je to žiadna „rýchlovka“, ale po upečení za to stojí.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 300 g |
|
| 100 g |
|
| 1 bal. |
|
| 1 bal. |
|
| 2 ks |
|
| 150 ml |
|
| 100 g |
|
| štipka |
|
| Náplň: | |
| 500 g |
|
| Mrvenička: | |
| 100 g |
|
| 60 g |
|
| 60 g |
|
| 1/2 ČL |
|
Postup
-
1
V miske zmiešame múku, cukor, vanilkový cukor, prášok do pečiva a štipku soli. Pridáme vajcia, mlieko a roztopené maslo. Vymiešame hladké cesto bez hrudiek.
- 2
Plech (30 × 20 cm) vymastíme alebo vystelieme papierom na pečenie. Nalejeme cesto a rovnomerne ho rozotrieme.
- 3
Na cesto poukladáme polovičky sliviek reznou stranou nahor, tesne vedľa seba.
- 4
V miske prstami spracujeme múku, cukor, škoricu a studené maslo, kým nevzniknú drobné hrudky. Posypeme nimi celý koláč.
- 5
Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 35–40 minút, kým mrvenička nezíska zlatistú farbu.
- 6
Necháme vychladnúť, krájame na kúsky a podávame samotný alebo s kopčekom šľahačky.
Tiež slivkový koláč:
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2








Ďakujem, je to klasika, ktorá nikdy nesklame.