Foto: dorisa
Recept som našla u kamarátky v časopise, neviem, aký mal názov, ale moj pracovný nadpis znie takto. Páčili sa mi na ňom použité suroviny Zobraziť celý popisRecept som našla u kamarátky v časopise, neviem, aký mal názov, ale moj pracovný nadpis znie takto. Páčili sa mi na ňom použité suroviny a ich kombinácia.
porcií
príprava
na 175-180 °C
Suroviny
3 ks |
|
3 PL (tekutý) |
|
200 g , alebo margarín(rozpustené) |
|
350 g |
|
200 g |
|
1 ks |
|
1/2 KL |
|
1/4 KL |
|
50 g sekané |
|
1 ks nastrúhané(sterilizované) |
|
1 ks čerstvé (kompót) |
|
Postup
-
1
Suroviny na koláč.
-
2
Elektrickým šľahačom vymiešame vajcia, roztopený tuk, med, cukor......
-
3
...pridáme muku, rozmiešanú s práškom do pečiva na perníky a korením(mleté klinčeky a škorica)
-
4
Potom pridáme do cesta nasekané orechy a postrúhané jablká. Premiešame.
-
5
Cesto rozotrieme na vymastený a posypaný plech (alebo s papierom na pečenie)
-
6
Na vrch naukladáme slivky, rozkrojenou stranou nahor. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 175-180 stupňov cca 45 minút.
-
7
Po upečení koláčik rozkrájame......
-
8
...a podávame. Možeme ho pocukrovať. Je vláčny, plný chutí, všetky suroviny sa k sebe hodia.
máme rovnaké jablká ... :)