Slivkovo-jablkový perník (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Recept som našla u kamarátky v časopise, neviem, aký mal názov, ale moj pracovný nadpis znie takto. Páčili sa mi na ňom použité suroviny a ich kombinácia.
20 porcií |
15 minút príprava |
45 minút na 175-180 °C |
Postup
- Suroviny na koláč.
- Elektrickým šľahačom vymiešame vajcia, roztopený tuk, med, cukor......
- ...pridáme muku, rozmiešanú s práškom do pečiva na perníky a korením(mleté klinčeky a škorica)
- Potom pridáme do cesta nasekané orechy a postrúhané jablká. Premiešame.
- Cesto rozotrieme na vymastený a posypaný plech (alebo s papierom na pečenie)
- Na vrch naukladáme slivky, rozkrojenou stranou nahor. Pečieme vo vyhriatej rúre cca 175-180 stupňov cca 45 minút.
- Po upečení koláčik rozkrájame......
- ...a podávame. Možeme ho pocukrovať. Je vláčny, plný chutí, všetky suroviny sa k sebe hodia.