Slivkové oči (fotorecept)
Autor receptu: rennatte
Po úspechu mojich marhuľových očí, som v sezóne sliviek skúsila slivkové, ktoré som
vylepšila tvarohom.
60 minút príprava |
20 minút na 180 °C |
Postup
- Z trošky teplého mlieka, droždia, lyžičky cukru a štipky soli pripravíme kvások, vlejeme do múky, pridáme rozpustené maslo, zvyšný cukor a mlieko, vymiesime cesto a necháme nakysnúť. Kým kysne cesto si umyjeme a odkôstkujeme slivky. Po nakysnutí cesto vyklopíme na pracovnú dosku, rozvaľkáme na hrúbku 1cm a vykrojíme kolieska.
- Kolieska preložíme na plech s papierom na pečenie a necháme nakysnúť, zatiaľ si vymiešame tvaroh s vanilkovým cukrom. Na kolieskach vtlačíme malým pohárikom vstrede cesto smerom dole, aby nám nenadvihlo plnku pri pečení. Na každé koliesko dáme jednu lyžičku tvarohu.
- Slivky spodnou stranou obalíme v kryštálovom cukre.
- Položíme na tvarohovú kôpku a zatlačíme.
- Dáme piecť, po upečení posypeme práškovým cukrom.