Slivkové oči (fotorecept)

Autor receptu: rennatte

Po úspechu mojich marhuľových očí, som v sezóne sliviek skúsila slivkové, ktoré som vylepšila tvarohom.

60 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Postup

  1. Z trošky teplého mlieka, droždia, lyžičky cukru a štipky soli pripravíme kvások, vlejeme do múky, pridáme rozpustené maslo, zvyšný cukor a mlieko, vymiesime cesto a necháme nakysnúť. Kým kysne cesto si umyjeme a odkôstkujeme slivky. Po nakysnutí cesto vyklopíme na pracovnú dosku, rozvaľkáme na hrúbku 1cm a vykrojíme kolieska.
  2. Kolieska preložíme na plech s papierom na pečenie a necháme nakysnúť, zatiaľ si vymiešame tvaroh s vanilkovým cukrom. Na kolieskach vtlačíme malým pohárikom vstrede cesto smerom dole, aby nám nenadvihlo plnku pri pečení. Na každé koliesko dáme jednu lyžičku tvarohu.
  3. Slivky spodnou stranou obalíme v kryštálovom cukre.
  4. Položíme na tvarohovú kôpku a zatlačíme.
  5. Dáme piecť, po upečení posypeme práškovým cukrom.