Slivkové knedličky mojej mamy (fotorecept)
Autor receptu: 27janka
Moja mama je skvelá kuchárka, mám veľa jej receptov hlavne na zákusky a múčne jedlá. Jej slivkové knedličky zbožňujem nielen ja, ale celá naša rodina. Dnes som mala chuť na niečo sladké, poteším nielen seba...
30 kúskov porcií |
30 minút príprava |
7 minút tepelná úprava |
Postup
- Zemiaky očistíme, nakrájame a uvaríme v slanej vode. Kým sa nám zemiaky varia, precedíme slivky z kompótu, keď majú kôstky odkôstkujeme a rozrežeme na polovice a pripravíme si ostatné potrebné suroviny.
Keď sú zemiaky uvarené, precedíme ich a necháme vychladnúť.
- Dáme si zohriať v hrnci vodu, aby bola vriaca, kým si pripravíme knedličky.
Vychladnuté zemiaky pretlačíme na kašu, pridáme, múku, soľ, vajíčko, mlieko a vypracujeme vláčne cesto.
- Z cesta urobíme valčeky, ktoré nakrájame na menšie kúsky, jemne roztlačíme a poukladáme ich na dosku.
- Na každý kúsok cesta dáme polovičku slivky a posypeme BIO škoricovým cukrom, vytvarujeme guľku. Mám radšej menšie knedličky, do ktorej dám polovicu slivky, lepšie sa nám uvaria a vyzerajú, je s tým síce viac roboty, ale stojí za to, ako jedna veľká guľa vo vnútri s celou slivkou.
- Pripravené knedličky dáme variť do vriacej osolenej vody na 5 minút, keď vyplávajú na povrch sú hotové.
- Kým sa nám knedličky varia, do panvice dáme strúhanku s jednou polievkovou lyžicou kokosového oleja a opražíme ju. V druhej nádobke si roztopíme maslo.
Uvarené knedličky precedíme, obalíme v strúhanke, polejeme roztopeným maslom a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť, ide sa maškrtiť.....