Slivkové knedle s makom z krupicového cesta fotorecept

feroad - bez fotkyferoad, 5. septembra 2010
Slivkové knedle s makom z krupicového cesta (fotorecept)
Foto: feroad

Recept z krupicového cesta robíme preto, lebo je menej časovo náročný ako zemiakové cesto.

4
porcie
20 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 dcl
3 PL
1 ks
podľa potreby
1 PL

Moje poznámky

Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.

Postup

  1. 1

    Z mlieka a krupice uvaríme hustú kašu. Necháme chvíľu vychladnúť. Pridáme Vajce a polohrubú múku podľa potreby, aby sme vypracovali husté cesto.

    Slivkové knedle s makom z krupicového cesta (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cesto vyvaľkáme ,alebo si z neho odtrhávame kúsky, do ktorých obaľujeme slivky.

    Slivkové knedle s makom z krupicového cesta (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Dáme variť do vriacej vody s 1 PL oleja, po vyplávaní povaríme asi 2 minúty a vyberieme. Posypeme makom a cukrom podľa chuti, polejeme rozpusteným maslom a podávame.

    Slivkové knedle s makom z krupicového cesta (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

12 komentárov k receptu
U nás tomu hovoríme guľky z odpaľovaného cesta a namiesto krupice dávame hrubú múku, ale inak je postup rovnaký. Vyskúšam aj s krupicou.
Tieto guľky sa mi zdajú jednoduché, skúsim ich urobiť,nemusí byť vždy len zemiakové cesto. Feroad, aká krupica sa používa. A mimochodom, myslím, že odpalované cesto je trochu iné, tam sa varí múka a tuk a pridávajú vajcia.

Pridaj komentár k receptu: