Slivkové knedle s makom z krupicového cesta fotorecept
Recept z krupicového cesta robíme preto, lebo je menej časovo náročný ako zemiakové cesto.
4
porcie
porcie
20 minút
príprava
príprava
5 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
2 dcl |
|
3 PL |
|
1 ks |
|
podľa potreby |
|
1 PL |
|
|
|
|
|
|
|
|
Moje poznámky
Prihlás sa do Varechy a zapisuj si svoje poznámky k receptom.
Postup
-
1
Z mlieka a krupice uvaríme hustú kašu. Necháme chvíľu vychladnúť. Pridáme Vajce a polohrubú múku podľa potreby, aby sme vypracovali husté cesto.
-
2
Cesto vyvaľkáme ,alebo si z neho odtrhávame kúsky, do ktorých obaľujeme slivky.
-
3
Dáme variť do vriacej vody s 1 PL oleja, po vyplávaní povaríme asi 2 minúty a vyberieme. Posypeme makom a cukrom podľa chuti, polejeme rozpusteným maslom a podávame.
Diskusia k receptu
12 komentárov k receptuPridaj komentár k receptu: