Slivkové gule , šúľance (fotorecept)
Autor receptu: majka5551
Ako od babičky
30 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup- V šupke si uvaríme zemiaky obielime a ich.
- Necháme ich vyhladnúť a nastrúhame.
- Do nastrúhaných zemiakov pridáme cukor, soľ, vajce, detskú krupicu a trocha múky postupne pridávame múku aby cesto nebolo príliš tuhé.
- Spracované cesto rozdelíme na dve polovice.
- Každú polku vygúľame. Necháme chvíľku odpočinúť.
- Zatiaľ si očistíme slivky ak máte kompótové zlejeme cez sitko a necháme dôkladne odkvapkať.
- Cesto si postupne nakrájame rukou vytvarujeme malý kruh vložíme slivku. Ja som mala slivky trocha kyslejšie tak som dala trocha cukru.
- A potom už iba gúľame ak nám ostane cesto tak spravíme šúľance (u nás takzvané curáčky)...
- Gule vložíme opatrne do vriacej vody, ja vodu trocha solím. Postupne gule vyplávajú a to je znamenie že sú uvarené necháme ešte 2min povariť a vyberieme z vody. Postup opakujeme aj so šúľancami.
- Ja osobne milujem mak. Tento krát sme skúsili kombináciu trocha rozpusteného masla kyslá smotana a mak s cukrom :-D Prajem dobrú chuť.
|