Slivková galettka so špaldovou múkou (fotorecept)

Autor receptu: skatulka

Galette pochádza z francúzskej kuchyne. Ide o chrumkavé koláče, plochého, nepravidelne okrúhleho tvaru. Môžu byť pripravované na sladko ale aj na slano.

10 minút
príprava
50 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto si pripravíme z múky, vody, masla, cukru a štipky soli. Odložíme aspoň na 1 hodinu do chladničky.
  2. Očistíme si slivky a zmiešame ich s cukrom a škoricou.
  3. Cesto vyvaľkáme do kruhu. Ak chcete menšie koláčiky, môžete cesto rozdeliť na viac častí. Prípadne každý naplniť iným ovocím.
  4. Slivky naukladáme na cesto tak, aby sme nechali aspoň 5 cm okraj voľný. Cesto na konci zahneme dovnútra koláča .
  5. Pečieme na 200°C asi 50 minút.