Slivková galettka so špaldovou múkou (fotorecept)
Autor receptu: skatulka
Galette pochádza z francúzskej kuchyne. Ide o chrumkavé koláče, plochého, nepravidelne
okrúhleho tvaru. Môžu byť pripravované na sladko ale aj na slano.
10 minút príprava |
50 minút na 200 °C |
Postup
- Cesto si pripravíme z múky, vody, masla, cukru a štipky soli. Odložíme aspoň na 1 hodinu do chladničky.
- Očistíme si slivky a zmiešame ich s cukrom a škoricou.
- Cesto vyvaľkáme do kruhu. Ak chcete menšie koláčiky, môžete cesto rozdeliť na viac častí. Prípadne každý naplniť iným ovocím.
- Slivky naukladáme na cesto tak, aby sme nechali aspoň 5 cm okraj voľný. Cesto na konci zahneme dovnútra koláča .
- Pečieme na 200°C asi 50 minút.