42 ks
porcií
porcií
15-20 minút
na 200 °C
na 200 °C
Suroviny
| Cesto: | |
| 400 ml |
|
| 1 kocka |
|
| 4 lyžičky |
|
| 2 lyžičky |
|
| 750 g |
|
| 100 ml |
|
| Plnka: | |
| 3/4 |
|
| 3 obdlžniky |
|
| 1 |
|
| 1 lyžička |
|
| 150 g |
|
Postup
-
1
Vo vlažnom mlieku s lyžičkou cukru rozmiešame droždie a necháme vzísť kvások. Zvyšné ingrediencie na cesto dáme do misy, prilejeme kvások a vypracujeme cesto, ktoré necháme vykysnúť. Vykysnuté rozdelíme na 3 kusy.
- 2
Plnka:všetky ingrediencie vymiešame a tiež rozdelíme na 3 časti.
- 3
Každé cesto rozvaľkáme,natreme plnkou,nastrúhame nivu a zrolujeme ako závin.Pokrájame na 2 cm hrubé kolieska,dáme rovno na plech s papierom na pečenie a môžme ešte dať sezam.Chviľku necháme ešte podkysnúť. Pečieme v predhriatej rúre.
- 4
Upečené slimáky ..dobrú chuť :-)
Tipy na recepty z Varechy
Tipy na články z Varechy
- 2









Diskusia k receptu