Slimáky s cesnakovým maslom

Autor receptu: redakcia

20 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. V rajnici varíme 2 minúty víno, vývar, estragón a 125 ml vody. Potom pridáme slimáky z konzervy a necháme 7 minút slabo vrieť. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť v tekutine. Slimáky necháme odkvapkať a povkladáme ich do ulít.
  2. Rúru zohrejeme na 200 °C. Zmiešame cesnak, bazalku, petržlen a estragón, potom vmiešame maslo, osolíme a okoreníme.
  3. Do každej ulity vložíme kúsok cesnakového masla, naaranžujeme ich na plech prikrytý vrstvou kamennej soli a pečieme 7 až 8 minút, kým sa maslo neroztopí a slimáky neprehrejú. Podávame ihneď s chrumkavým chlebom.