Slimáčiky s tvarohom fotorecept

dorisa - fotkadorisa, 29. novembra 2010
Slimáčiky s tvarohom (fotorecept)
Foto: dorisa

Tieto úžasné koláčiky som dnes napiekla. Sú fantastické, priateľ ich jedol ako večeru. A hneď, vraj zajtra možem napiecť zas. Recept som našla zas Zobraziť celý popisTieto úžasné koláčiky som dnes napiekla. Sú fantastické, priateľ ich jedol ako večeru. A hneď, vraj zajtra možem napiecť zas. Recept som našla zas v karičkách Majster kuchár.

35
porcií
25 minút
príprava
15-20 minút
na 190 °C

Suroviny

250 g, chudý
100+60 g, zmäknuté
50+100 g
1 ks
 štipka
250 g
1 ks
100 g, mleté
50 g
1 PL
2 PL
125 g

Postup

  1. 1

    Pripravíme si suroviny na koláčiky.

    Slimáčiky s tvarohom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Pomleté mandle premiešame so 100g cukru, hrozienkami a cirónovým likérom.

    Slimáčiky s tvarohom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Zo 100g masla, 50g cukru, štipky soli, vajca a tvarohu vymiešame krém do peny.

    Slimáčiky s tvarohom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Pridáme múku a prášok do pečiva. Na pomúčenej doske vypracujeme cesto. necháme odpočinúť.

    Slimáčiky s tvarohom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Potom rozvaľkáme na rozmery cca velkého plechu, potrieme rozpusteným maslom a navrstvíme zmes z mandlí.. Od dlhšej strany zrolujeme. Zabalenú rolku (v pečiacom papieri) necháme v chladničke vychladnúť.

    Slimáčiky s tvarohom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Potom rolku nakájame na kúsky cca 1 cm široké a hecháme na vymazanom a posypanom plechu upiecť do bledohneda, v strede rúry.

    Slimáčiky s tvarohom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Pripravíme si cukrovú polevu tak, že zmiešame rum a cukor s troškou vody.

    Slimáčiky s tvarohom (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Touto polevou potierame upečené slimáčiky hneď po vybratí z rúry.

    Slimáčiky s tvarohom (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Tieto sú v krabici,len ako dekorácia, všetky sú už ujedené. Veľmi chutili.

    Slimáčiky s tvarohom (fotorecept) - obrázok 9

Diskusia k receptu

elisticka
zaujimave a musia byt vynikajuce :-))) same dobre ingrediencie az sem to rozvoniava...
danculka
To by som mohla namiesto mandlí dať aj orechy?Tvaroh mám a môžem piecť,ukladám si do KK,dík.
palokuchki
Robila som podobne ale z kysnuteho cesta. Tieto kolaciky mozu byt jemne ked je to z tvarohoveho cesta. Urcite vyskusam.
marienka44
@Dorisa .Podobne ako osie hniezda. Len lieskovce chybaju v rozpise. Napisane je, ze na cesto dame zmes lieskovcov. Aka zmes? Zmes by mala obsahovat aspon 2 zlozky. Je k nim pridany cukor? Nerozumiem tomu. :-)
sbsgabi
Ja robím tiež s kysnutého cesta ale dávam škoricu s cukrom a vanilínový cukor a olej pokvapkať alebo maslo ale to sú iné .Určite sú veľmi dobré
remcula
@Dorisa to vypadá nádherně!! Já jsem zatím takové šnečky dělala jen naslano.
olika
Slimáčiky naozaj vyzerajú nádherne! Ale aj mne tam chýba tá lieskovcová zmes. Prosím autorku receptu, aby sa ozvala a doplnila naše otázky ohľadom lieskovcovej zmesi.
dorisa
@marienka44 , @olinka , postup a zloženie orechovej zmesi je v bode 2., t.j. mandle pomleté, s 100g cukru , hrozienkami a citrónovým likérom. Ospravedlňujem sa, dole v recepte som sa pomýlila,a nazvala som tuto zmes nie z mandlí,ale lieskovcov. (orechy,ako orechy :) )možu to byt aj vlašské, bede kolkáčik chutiť aj tak.
anina43
doriska, koláčiky boli iste výborné, určite ich upečiem a krásny je aj anjelik pri koláčikoch ako pri obláčikoch, páčia sa mi tvoje recepty i foto, dik
nika72
vyzerajú skvele..určite aj tak chutia...:o)
vavan
vyzerá to super, niekedy vyskúšam.
babi
Vlasti, vyzerajú super, ukladám a vyskúšam, Ja poznám len z kysnutého cesta, ale toto vyzerá veľmi, veľmi dobre
katka75
ano, vyzeraju super!! Skoda, ze nemozem tvaroh :(((
dorisa
Ďakujem všetkým za priaznivé komentáre.
bejgi
hm....a šup do KK a žeby som ich vyskúšala??? Ďakujem za skvelý recept:-) Aby ich môj muž nezjedol skôr ako budú Vianoce:D
dorisa
@bejgi , to tí muži sú asi všetci rovnakí. Ja mám doma tiež takého.
Vyskúšaj, su naozaj suprové.
veronika353
Včera jsem je pekla, dnes zbyly jen dva.Manželovi moc chutnaly,příště musím udělat z dvojité dávky.Použila jsem směs vlašských a lískových ořechú.Dobrý recept!