Tieto úžasné koláčiky som dnes napiekla. Sú fantastické, priateľ ich jedol ako večeru. A hneď, vraj zajtra možem napiecť zas. Recept som našla zas Zobraziť celý popisTieto úžasné koláčiky som dnes napiekla. Sú fantastické, priateľ ich jedol ako večeru. A hneď, vraj zajtra možem napiecť zas. Recept som našla zas v karičkách Majster kuchár.
porcií
príprava
na 190 °C
Suroviny
| 250 g, chudý |
|
| 100+60 g, zmäknuté |
|
| 50+100 g |
|
| 1 ks |
|
| štipka |
|
| 250 g |
|
| 1 ks |
|
| 100 g, mleté |
|
| 50 g |
|
| 1 PL |
|
| 2 PL |
|
| 125 g |
|
Postup
-
1
Pripravíme si suroviny na koláčiky.
-
2
Pomleté mandle premiešame so 100g cukru, hrozienkami a cirónovým likérom.
-
3
Zo 100g masla, 50g cukru, štipky soli, vajca a tvarohu vymiešame krém do peny.
-
4
Pridáme múku a prášok do pečiva. Na pomúčenej doske vypracujeme cesto. necháme odpočinúť.
-
5
Potom rozvaľkáme na rozmery cca velkého plechu, potrieme rozpusteným maslom a navrstvíme zmes z mandlí.. Od dlhšej strany zrolujeme. Zabalenú rolku (v pečiacom papieri) necháme v chladničke vychladnúť.
-
6
Potom rolku nakájame na kúsky cca 1 cm široké a hecháme na vymazanom a posypanom plechu upiecť do bledohneda, v strede rúry.
-
7
Pripravíme si cukrovú polevu tak, že zmiešame rum a cukor s troškou vody.
-
8
Touto polevou potierame upečené slimáčiky hneď po vybratí z rúry.
-
9
Tieto sú v krabici,len ako dekorácia, všetky sú už ujedené. Veľmi chutili.









Vyskúšaj, su naozaj suprové.