Slimáčiky s tvarohom (fotorecept)

Autor receptu: dorisa

Tieto úžasné koláčiky som dnes napiekla. Sú fantastické, priateľ ich jedol ako večeru. A hneď, vraj zajtra možem napiecť zas. Recept som našla zas v karičkách Majster kuchár.

35
porcií
25 minút
príprava
15-20 minút
na 190 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si suroviny na koláčiky.
  2. Pomleté mandle premiešame so 100g cukru, hrozienkami a cirónovým likérom.
  3. Zo 100g masla, 50g cukru, štipky soli, vajca a tvarohu vymiešame krém do peny.
  4. Pridáme múku a prášok do pečiva. Na pomúčenej doske vypracujeme cesto. necháme odpočinúť.
  5. Potom rozvaľkáme na rozmery cca velkého plechu, potrieme rozpusteným maslom a navrstvíme zmes z mandlí.. Od dlhšej strany zrolujeme. Zabalenú rolku (v pečiacom papieri) necháme v chladničke vychladnúť.
  6. Potom rolku nakájame na kúsky cca 1 cm široké a hecháme na vymazanom a posypanom plechu upiecť do bledohneda, v strede rúry.
  7. Pripravíme si cukrovú polevu tak, že zmiešame rum a cukor s troškou vody.
  8. Touto polevou potierame upečené slimáčiky hneď po vybratí z rúry.
  9. Tieto sú v krabici,len ako dekorácia, všetky sú už ujedené. Veľmi chutili.