Slimáčiky s tvarohom (fotorecept)
Autor receptu: dorisa
Tieto úžasné koláčiky som dnes napiekla. Sú fantastické, priateľ ich jedol ako večeru. A hneď, vraj zajtra možem napiecť zas. Recept som našla zas v karičkách Majster kuchár.
35 porcií |
25 minút príprava |
15-20 minút na 190 °C |
Postup
- Pripravíme si suroviny na koláčiky.
- Pomleté mandle premiešame so 100g cukru, hrozienkami a cirónovým likérom.
- Zo 100g masla, 50g cukru, štipky soli, vajca a tvarohu vymiešame krém do peny.
- Pridáme múku a prášok do pečiva. Na pomúčenej doske vypracujeme cesto. necháme odpočinúť.
- Potom rozvaľkáme na rozmery cca velkého plechu, potrieme rozpusteným maslom a navrstvíme zmes z mandlí.. Od dlhšej strany zrolujeme. Zabalenú rolku (v pečiacom papieri) necháme v chladničke vychladnúť.
- Potom rolku nakájame na kúsky cca 1 cm široké a hecháme na vymazanom a posypanom plechu upiecť do bledohneda, v strede rúry.
- Pripravíme si cukrovú polevu tak, že zmiešame rum a cukor s troškou vody.
- Touto polevou potierame upečené slimáčiky hneď po vybratí z rúry.
- Tieto sú v krabici,len ako dekorácia, všetky sú už ujedené. Veľmi chutili.