Sliepka na čiernom korení (fotorecept)

Autor receptu: bozulka

Recept je veľmi jednoduchý,ja som ho prevzala od svojej maminky a chutí aj mojej rodine.Možno zachutí aj vám.

30 minút
príprava
2-21/2 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Uvaríme si slepačiu polievku podľa svojich zvyklostí.
  2. Keď je sliepka skoro uvarená/aby sa nerozpadla/ vyberieme ju a necháme trošku vychladnúť.
  3. Veľké kosti vyberieme a pokrájame na menšie porcie.Uložíme do kastrola,hojne posypeme čerstvo mletým čierným korením,podlejeme slepačím vývarom,mäso ceľkom nezalejeme,vyberáme tuk z vrchu polievky.
  4. Dochutíme soľou,zakryjeme pokrievkou a dusíme za občasného polievania šťavou až ostane iba tuk.
  5. Môžeme podávať s rôzne upravenými zemiakmi,ale my máme najradšej ryžu a misu šalátu alebo uhorkový šalát,cez zimu hoci čalamáda,kyslá uhorka a pod.