Sliepka na čiernom korení (fotorecept)
Autor receptu: bozulka
Recept je veľmi jednoduchý,ja som ho prevzala od svojej maminky a chutí aj mojej rodine.Možno zachutí aj vám.
30 minút príprava |
2-21/2 minút tepelná úprava |
Postup
- Uvaríme si slepačiu polievku podľa svojich zvyklostí.
- Keď je sliepka skoro uvarená/aby sa nerozpadla/ vyberieme ju a necháme trošku vychladnúť.
- Veľké kosti vyberieme a pokrájame na menšie porcie.Uložíme do kastrola,hojne posypeme čerstvo mletým čierným korením,podlejeme slepačím vývarom,mäso ceľkom nezalejeme,vyberáme tuk z vrchu polievky.
- Dochutíme soľou,zakryjeme pokrievkou a dusíme za občasného polievania šťavou až ostane iba tuk.
- Môžeme podávať s rôzne upravenými zemiakmi,ale my máme najradšej ryžu a misu šalátu alebo uhorkový šalát,cez zimu hoci čalamáda,kyslá uhorka a pod.