Veľmi obľúbeným doplnkom tradičnej liptovskej kyslej polievky je knedľa, nazývaná ako "slepá kura". V niektorých častiach liptova má názov "babka".
30 minút
príprava
príprava
20 minút
tepelná úprava
tepelná úprava
Suroviny
3 ks (staršie) |
|
3 ks |
|
2 dl |
|
5 dkg |
|
1 (menšia) |
|
3 strúčiky |
|
4 PL (alebo krupica) |
|
1/2 ČL |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
podľa chuti |
|
Postup
-
1
Pečivo pokrájame na menšie kúsky, zalejeme mliekom, po nasiaknutí prebytočné mlieko vytlačíme. Vajíčka rozšľaháme a vlejeme do pripravovanej pečivovej zmesi, pridáme múku, soľ, korenie, roztlačený cesnak a sódu bikarbónu, na jemno pokrájanú cibuľu speníme na zoškvarenej pokrájanej slaninke a vychladnutú zmiešame so všetkými surovinami. Na tablici vypracujeme cesto na knedlíky alebo guľky a uvaríme vo vriacej kyslej polievke.
- 2
Uvarenú a nakrájanú "slepú kuru" podávame s mäsom, klobáskou a zemiakom z kyslej polievky.
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
teraz uz aj pre nas vyborna priloha ku kapustnici.
napr.: varecha.pravda.sk/recepty/liptovska-slepa-kura-fotorecept...