Slepá kura
Autor receptu: jarosko
Veľmi obľúbeným doplnkom tradičnej liptovskej kyslej polievky je knedľa, nazývaná ako
"slepá kura". V niektorých častiach liptova má názov "babka".
30 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Pečivo pokrájame na menšie kúsky, zalejeme mliekom, po nasiaknutí prebytočné mlieko vytlačíme. Vajíčka rozšľaháme a vlejeme do pripravovanej pečivovej zmesi, pridáme múku, soľ, korenie, roztlačený cesnak a sódu bikarbónu, na jemno pokrájanú cibuľu speníme na zoškvarenej pokrájanej slaninke a vychladnutú zmiešame so všetkými surovinami. Na tablici vypracujeme cesto na knedlíky alebo guľky a uvaríme vo vriacej kyslej polievke.
- Uvarenú a nakrájanú "slepú kuru" podávame s mäsom, klobáskou a zemiakom z kyslej polievky.