Slepá kura

Autor receptu: jarosko

Veľmi obľúbeným doplnkom tradičnej liptovskej kyslej polievky je knedľa, nazývaná ako "slepá kura". V niektorých častiach liptova má názov "babka".

30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pečivo pokrájame na menšie kúsky, zalejeme mliekom, po nasiaknutí prebytočné mlieko vytlačíme. Vajíčka rozšľaháme a vlejeme do pripravovanej pečivovej zmesi, pridáme múku, soľ, korenie, roztlačený cesnak a sódu bikarbónu, na jemno pokrájanú cibuľu speníme na zoškvarenej pokrájanej slaninke a vychladnutú zmiešame so všetkými surovinami. Na tablici vypracujeme cesto na knedlíky alebo guľky a uvaríme vo vriacej kyslej polievke.
  2. Uvarenú a nakrájanú "slepú kuru" podávame s mäsom, klobáskou a zemiakom z kyslej polievky.