Slaný koláč z rigatoni a.k.a. Rigatoni Pie (fotorecept)
Autor receptu: tutikompoty
inšpirácia Tasty ;-) Niečo rýchle na cheat day :D
6 porcií |
5 minút príprava |
30 minút na 200 °C |
Postup
- Rozmiešame si 2x250g ricotty spolu s 2 vajíčkami. Takto pripravenú zmes necháme odležať.
- Uvaríme si vodu na cestoviny, osolíme a dáme rigatoni do nej. Varíme ich na aldente, pretože sa ešte dopečú v rúre - aby neboli moc rozvarené :) Takto uvarené cestoviny si precedíme a vložíme naspať do hrnca. Polejeme olivovým olejom a pridáme polovicu nastrúhaného parmezánu. Pomiešame a ukladáme do tortovej formy - nastojáka :)
- Rozmiešanú zmes ricotty a vajec vylejeme na vrch cestovín a náradím, ktoré máte po ruke, sa snažíme vtlačiť plnku aj trocha dovnútra cestovín. Navrch dáme "omáčku" z paradajok, ktoré sme uvarili na panvici a trochu podusili. Boli nakrájané na malé kocočky, trocha osolené a pre chuť aj lyžička cukru.
- Takto pripravený koláč dáme do predhriatej rúry na 200 stupňov na 15 minút.
- Po 15 minútach formu vyberieme, posypeme parmezánom a poukladáme na to na plátky pokrájanú mozzarelu. Dáme dopiecť ešte na 15 minút.
- Po ďalších 15 minútach vyberieme, necháme odstáť, zložíme dole formu a podávame :) Brú chuť :)