Slaný koláč alebo pizza podľa mňa...

Autor receptu: mirian4

Všetci u nás milujú slané koláče hlavne s čerstvými paradajkami, paprikou, cesnakom, bylinkami a samozrejme syrom; máme skleník tak v lete je to jedlo na týždennom jedálničku; v zime si pomáham zaváranými paradajkami alebo domácim lečom a tým čo chladnička dá ;-). Špeciálne je cesto, do ktorého pridávam ľanové a sézamové semiačka.

40 minút
príprava
15 minút
na 200 °C

Postup

  1. CESTO: 2 šálky hladkej múky zmiešame so soľou, ľanovými, sézamovými semiačkami a 1PL olivového oleja, pridáme kvások 1/4 kocky droždia rozmiešané v teplej vode s troškou cukru; cesto by malo byť redšie (riedime vlažnou vodou). Necháme na teplom mieste vykysnúť.
  2. PLNKA: Vykysnuté cesto dáme na plytký plech s papierom na pečenie, potrieme olejom, paradajkovou pastou s cesnakom a soľou a ukladáme ingrediencie podľa chuti: ja som dala na ľavú časť slanečky (sardely) + šampióny a na pravú kolbásku + čerstvé paradajky = takto dáme piecť do ružova. V mojej teplovzdušnej rúre to trvá 15 min.
  3. Po upečení posypeme nastrúhaným tvrdým syrom a dáme do teplej vypnutej rúry už len syr roztopiť. Nakrájame na porcie a DOBRÚ CHUŤ !