Slaný cesnakový závin

Autor receptu: 8ivusa8

10
porcií
80 minút
príprava
30 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Pripravíme si kvások z 0,1 l mlieka, 1 ČL cukru a 1 ČL múky. Do preosiatej múky pridáme vykysnutý kvások, cukor, soľ, olej, mlieko a vypracujeme vláčne cesto. Cesto necháme vykysnúť. Keď je cesto vykysnuté rozdelíme ho na 4 časti, každú časť cesta rozvaľkáme a natrieme 1/4 maslovej plnky. Maslová plnka - 250 g masla vymiešame a pridáme 10 roztlačených strúčkov cesnaku a rozmiešame. Potom cesto stočíme, necháme kysnúť 1 hodinu. Potom záviny natrieme žĺtkom a posypeme ľubovolnou posýpkou rascou a hrubou soľou, sezamom, makom. Záviny popicháme vidličkou a upečieme do chrumkava.