Slané tyčinky z kysnutého cesta bez kysnutia fotorecept
Foto: sonulienka
Slaného nikdy nie je dosť a tu je môj ďalší recept.
porcií
príprava
na 190 °C
Postup
-
1
Nechala som z droždia, 1 čajovej lyžičky cukru a 100 ml mlieka vzísť kvások. Zatiaľ som si preosiala múku, rozpustila maslo a nechala mierne vychladnúť. Do múky som pridala 1 ČL soli, 1 ČL cukru a dobre premiešala. Keď bol kvások vzídený, pridala som do múky 50 ml mlieka, v ktorom som rozšľahala vajce a žĺtok, rozpustené maslo a vzídený kvások. Dobre som v stroji vypracovala cesto. Po 10 minútach miesenia v stroji som cesto preložila na pracovnú dosku, ktorú som si pomúčila a ešte trochu ručne spracovala cesto. Ihneď som s cestom robila, nenechávala som ho kysnúť.
-
2
Cesto som rozvaľkala na štvorec o hrúbke 1 cm. Štvorec asi tak 30x30 cm. Potrela som ho bielkom a pokrájala na 1 a 1/2 cm pásiky, ktoré som prekrajovala ďalej na 5-6 cm dlhé tyčinky. Ten prvý pásik bol trochu hrubší ale tie ďalšie som už robila tenšie.
-
3
Na plech som si dala papier na pečenie a tyčinky som tam ukladala. Posypala som ich zmesou hrubozrnná morská soľ, sezam a ľanové semiačko. Piekla som na 190 stupňov asi 30 minút do ružova. Ale tu si sledujte, každá rúra inak pečie.
-
4
Upečené na plechu.
-
5
Na tácke - vyšlo mi asi 65 kusov.
Srdečná vďaka a aj ja prajem pekný víkend.