Slané šamrole so semienkami (fotorecept)
Autor receptu: tatranka
Máte nahlásenú nečakanú návštevu? Určite nájdete v chladničke lístkové cesto.Ponúkam vám slané pečivko,ktoré sa dá aj naplniť nejakou chutnou slanou plnkou.Žiadne čipsy sa mu nevyrovnajú.K vínku ako stvorené.
Vaša návšteva to ocení.
30 kúskov porcií |
45 minút príprava |
15 minút na 180-200 °C |
Postup
- Ingrediencie.
- Všetky semienka pomiešam spolu a pridám trošku morskej soli.
- Hotové lískové cesto rozdelím na dve časti a spracujem ho na doske.Vlastne prehnietím.
- Vyváľkam ho na pomúčenej doske a nakrájam na 2 cm pásiky.Dlhé asi 25 cm.
- Natáčam na tenké plechové trubičky.
- Pár trubičiek natočím aj širokých,tie budem plniť slanou zeleninovou plnkou.Plnka môže byť ľubovolná.
- Trubičky potriem rozšľahaným vajíčkom.Obaľujem v semienkách.
- Obalené poukladám na papier na pečenie.Pečiem pri teplote 180-200 stupňov.
- Upečené slané trubičky.
- K vínku veľmi chutné.Väčšie naplním, na malé posedenie veľmi vhodné.Návšteva bude spokojná.
- A ešte takto okrášlené.