Slané šamrole so semienkami (fotorecept)

Autor receptu: tatranka

Máte nahlásenú nečakanú návštevu? Určite nájdete v chladničke lístkové cesto.Ponúkam vám slané pečivko,ktoré sa dá aj naplniť nejakou chutnou slanou plnkou.Žiadne čipsy sa mu nevyrovnajú.K vínku ako stvorené. Vaša návšteva to ocení.

30 kúskov
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 180-200 °C

Postup

  1. Ingrediencie.
  2. Všetky semienka pomiešam spolu a pridám trošku morskej soli.
  3. Hotové lískové cesto rozdelím na dve časti a spracujem ho na doske.Vlastne prehnietím.
  4. Vyváľkam ho na pomúčenej doske a nakrájam na 2 cm pásiky.Dlhé asi 25 cm.
  5. Natáčam na tenké plechové trubičky.
  6. Pár trubičiek natočím aj širokých,tie budem plniť slanou zeleninovou plnkou.Plnka môže byť ľubovolná.
  7. Trubičky potriem rozšľahaným vajíčkom.Obaľujem v semienkách.
  8. Obalené poukladám na papier na pečenie.Pečiem pri teplote 180-200 stupňov.
  9. Upečené slané trubičky.
  10. K vínku veľmi chutné.Väčšie naplním, na malé posedenie veľmi vhodné.Návšteva bude spokojná.
  11. A ešte takto okrášlené.