Slané košíčky

Slané plnené košíčky

Autor receptu: valina

Tieto dobroty sú vhodné nielen na Vianoce a Silvestra, ale na každú príležitosť, na oslavu...

50
porcií
60 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Múku, Palmarín, soľ a smotanu zmiešame a vypracujeme cesto, ktoré necháme v chladničke do druhého dňa. Potom ho vyvaľkáme a vykrojíme kolieska, ktoré vtlačíme do kovových košíčkov. Pečieme 20-25 minút pri 200 stupňoch.
  2. Maslo vymiešame s nastrúhanou nivou, pridáme smotanu a vyšľaháme ponorným mixérom, tak aby hmota bola jemná a prešla špičkou cukrárskeho vrecka.
  3. Vychladnuté košíčky naplníme plnkou a ozdobíme lososom, uhorkou a štvrtinou cherry paradajky.