Foto: dusan95843
Výborná chuťovka na Vianoce.
porcií
príprava
Postup
-
1
Najskôr spravíme roládu. Pripravíme si nátierku : 100g šunkovej alebo Liptovskej salámy rozmixovať so 125 g masla,4trojuholníky taveného syra a 1 lyžičky kečupu vymixujeme na jemno. Na fóliu, alebo alobal naukladám vedľa seba 4x3 kolieska šunky a potriem nátierkou. Na nátierku znova naukladáme plátky syra/ eidam/ , znovu natrieme nátierkou a na dlhší kraj rolády dáme sterilizovanú kukuricu a kapiu a zvinieme ako roládu. Roládu zabalíme do fólie a dáme do chladničky stuhnúť.
- 2
Pripravíme si nátierku č.2. *1 syr BAMBINO,5 ks trojuholníčkov taveného syra, 50ml tatárskej omáčky, 150g saláma Liptov /nakrájať na drobno/ steril. kukurica, uhorky a kapia /nasekať na drobno/, 4 uvarené žĺtka, všetko zmiešať . Tvrdší kartón preložíme na 1/2 , roztvoríme ho, vznikne nám strieška a tú vložíme do pekáča . Do striešky naukladáme toastový chlieb / 3 – 4 chleby z každej strany a postriekame kečupom. Natrieme nátierkou číslo 2 , na vrch nastrúhať bielka a vložiť roládu z chladničky. Troška pritlačiť a potrieme zvyškom nátierky.
- 3
Prikryť toastovým chlebom, troška pritlačiť . Zabaliť do fólie a zaviažeme, aby to držalo tvar. Nechať v chladničke do druhého dňa , potom vyklopiť ,potrieť syrom a posypať strúhaným syrom .
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Diskusia k receptu