Slaná strecha - torta

dusan95843 - bez fotkydusan95843, 5. decembra 2009

Výborná chuťovka na Vianoce.

6
porcií
40 minút
príprava

Suroviny

200 g
1 balík
125 g
4 ks
2 lyžičky
1 ks
5 kusov
50 ml
150 g
300 g
4 ks
4  lyžice
2 lyžice




Postup

  1. 1

    Najskôr spravíme roládu. Pripravíme si nátierku : 100g šunkovej alebo Liptovskej salámy rozmixovať so 125 g masla,4trojuholníky taveného syra a 1 lyžičky kečupu vymixujeme na jemno. Na fóliu, alebo alobal naukladám vedľa seba 4x3 kolieska šunky a potriem nátierkou. Na nátierku znova naukladáme plátky syra/ eidam/ , znovu natrieme nátierkou a na dlhší kraj rolády dáme sterilizovanú kukuricu a kapiu a zvinieme ako roládu. Roládu zabalíme do fólie a dáme do chladničky stuhnúť.

  2. 2

    Pripravíme si nátierku č.2. *1 syr BAMBINO,5 ks trojuholníčkov taveného syra, 50ml tatárskej omáčky, 150g saláma Liptov /nakrájať na drobno/ steril. kukurica, uhorky a kapia /nasekať na drobno/, 4 uvarené žĺtka, všetko zmiešať . Tvrdší kartón preložíme na 1/2 , roztvoríme ho, vznikne nám strieška a tú vložíme do pekáča . Do striešky naukladáme toastový chlieb / 3 – 4 chleby z každej strany a postriekame kečupom. Natrieme nátierkou číslo 2 , na vrch nastrúhať bielka a vložiť roládu z chladničky. Troška pritlačiť a potrieme zvyškom nátierky.

  3. 3

    Prikryť toastovým chlebom, troška pritlačiť . Zabaliť do fólie a zaviažeme, aby to držalo tvar. Nechať v chladničke do druhého dňa , potom vyklopiť ,potrieť syrom a posypať strúhaným syrom .

Diskusia k receptu

zela
Myslím,že dáme prednosť pred sladkým a po takomto múčniku sa už nemusí nič jesť.
tothka
Len neviem, prečo som toto objavila až teraz.Super na akúkoľvek príležitosť. Veľmi rada si tento recept uložím a určite vyskúšam
silvia68
Robila som , dobré, nie je to zložité, je to efektné, dobre sa krája, dobre vyzerá a najlepšie chutí. Vďaka za inšpiráciu, zožala som vďaka tebe úspech a pochvalu u priateľov. Dokonca si to fotili.
tatranka
@Dusan95843 , ďakujem,že si sa stal mojim fanúšikom.Zároveň chcem pochváliť tvoju slanú strechu.K takejto dobrote som sa ešte nedostala a neviem,ani či by som ju tak pekne vedela pripraviť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia