Slaná kvetina (fotopostup)

Autor receptu: medovnicek

Tvarom som sa inšpirovala na Facebooku. Keďže tam nebol recept, tak na cesto som si našla recept na stránke http://www.pekarnomanie.cz/kynute-testo-na-slane-pecivo/, plnku som urobila podľa seba.

Suroviny

Postup

  1. Do misy nasypeme obe múky, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, rozdrobíme droždie, zalejeme vlažnou vodou a dáme na teplé miesto vykysnúť kvások.
  2. Keď kvások vykysne, pridáme ostatné suroviny patriace do cesta a vypracujeme hladké, nelepivé cesto, ktoré necháme v teple kysnúť minimálne jednu hodinu. Počas doby kysnutia cca dva krát premiesime.
  3. Keď cesto vykysne, tak ho vyvaľkáme a vykrojíme kolieska - tie moje mohli mať priemer 10 cm. Takto spracujeme postupne všetko cesto.
  4. Náplň pripravíme nasledovne: Šunku najemno pomelieme a orestujeme ju na oleji, pridáme strúhaný tvrdý syr, pridáme petržlenovú vňať, pór a necháme rozpustiť Bambino. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
  5. Na každé koliesko natrieme náplň.
  6. Koliesko prehneme na polovicu.
  7. Zohneme do tvaru podkovy.
  8. Okrúhlu formu vymastíme maslom a tieto podkovičky postupne vkladáme do formy.
  9. Takto postupne zaplníme celú formu, vytvoríme ako keby kvetinku. Potrieme vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry.
  10. Necháme vychladnúť a potom už len krájame a ochutnávame.