Slaná kvetina (fotopostup)
Autor receptu: medovnicek
Tvarom som sa inšpirovala na Facebooku. Keďže tam nebol recept, tak na cesto som si
našla recept na stránke http://www.pekarnomanie.cz/kynute-testo-na-slane-pecivo/,
plnku som urobila podľa seba.
Postup
- Do misy nasypeme obe múky, vyhĺbime jamku, pridáme cukor, rozdrobíme droždie, zalejeme vlažnou vodou a dáme na teplé miesto vykysnúť kvások.
- Keď kvások vykysne, pridáme ostatné suroviny patriace do cesta a vypracujeme hladké, nelepivé cesto, ktoré necháme v teple kysnúť minimálne jednu hodinu. Počas doby kysnutia cca dva krát premiesime.
- Keď cesto vykysne, tak ho vyvaľkáme a vykrojíme kolieska - tie moje mohli mať priemer 10 cm. Takto spracujeme postupne všetko cesto.
- Náplň pripravíme nasledovne:
Šunku najemno pomelieme a orestujeme ju na oleji, pridáme strúhaný tvrdý syr, pridáme petržlenovú vňať, pór a necháme rozpustiť Bambino. Odstavíme z ohňa a necháme vychladnúť.
- Na každé koliesko natrieme náplň.
- Koliesko prehneme na polovicu.
- Zohneme do tvaru podkovy.
- Okrúhlu formu vymastíme maslom a tieto podkovičky postupne vkladáme do formy.
- Takto postupne zaplníme celú formu, vytvoríme ako keby kvetinku. Potrieme vajíčkom a dáme piecť do vyhriatej rúry.
- Necháme vychladnúť a potom už len krájame a ochutnávame.