Šľahaný rezeň z bravčovej pečene (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Pridávam svoj receptík pre milovníkov jedál z pečene, príprava je jednoduchá, rýchla, nenáročná na suroviny a jedlo veľmi chutné.

30 minút
príprava
5-7+5-7 minút
na 100 °C

Suroviny

Postup

  1. Očistené zemiaky som pokrájala na kocky,...
  2. ...umytú a osušenú bravčovú pečeň som pokrájala na malé kúsky,...
  3. ...očistenú cibuľu som pokrájala na štvrtinky, rozsekala som ju v sekáčiku, ako aj zemiaky na jemno i bravčovú pečeň, môžete aj na jemno zomlieť mlynčekom, do misy som dala posekanú cibuľu,...
  4. ...zemiaky,...
  5. ...bravčovú pečeň,...
  6. ...soľ, čerstvo mleté čierne korenie,...
  7. ...vaječné žĺtky,...
  8. ...všetko som zmiešala, poriadne vyšľahala ručným šľahačom do peny,...
  9. ...pridala som strúhanku,...
  10. ...ktorou som zahustila zmes na tvárnu hmotu,...
  11. ...pridala som tuhý sneh ušľahaný z vaječných bielkov,...
  12. ...ktorý som po malých častiach vmiešala opatrne do pečeňovej zmesi osmičkovým pohybom, aby sa sneh nerozbil, práve sneh hmotu prevzdušní, spraví rezne ľahučkými a nadýchanými,...
  13. ....z tejto hmoty som vkladala polievkovou lyžicou pripravenú zmes do rozohriateho oleja, vytvarovala som rezne, ktoré som vypražila z oboch strán do zlato-hneda asi 5 - 7 minút z každej strany,...
  14. ...vypražené rezne som nechala na papierovej utierke odsať z nadbytočného tuku,...
  15. ...podávala som ich horúce s novými zemiakmi s petržlenom, uhorkovým šalátom, na horúci rezeň som dala tenký plátok masla, ktorý sa rozpustil zbytkovým teplom...
  16. ...je to veľmi chutné jedlo, nenáročné na suroviny, príprava je jednoduchá a rýchla, ochutenie variabilné, sú výborné s prílohou zo zemiakov, s chlebíkom alebo ako príloha k rôznym omáčkam, chutia za tepla i za studena, pridávam recept z mojej kuchyne pre milovníkov jedál z pečene.