Šľahaný rezeň z bravčovej pečene (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Pridávam svoj receptík pre milovníkov jedál z pečene, príprava je jednoduchá, rýchla,
nenáročná na suroviny a jedlo veľmi chutné.
30 minút príprava |
5-7+5-7 minút na 100 °C |
Postup- Očistené zemiaky som pokrájala na kocky,...
- ...umytú a osušenú bravčovú pečeň som pokrájala na malé kúsky,...
- ...očistenú cibuľu som pokrájala na štvrtinky, rozsekala som ju v sekáčiku, ako aj zemiaky na jemno i bravčovú pečeň, môžete aj na jemno zomlieť mlynčekom, do misy som dala posekanú cibuľu,...
- ...zemiaky,...
- ...bravčovú pečeň,...
- ...soľ, čerstvo mleté čierne korenie,...
- ...vaječné žĺtky,...
- ...všetko som zmiešala, poriadne vyšľahala ručným šľahačom do peny,...
- ...pridala som strúhanku,...
- ...ktorou som zahustila zmes na tvárnu hmotu,...
- ...pridala som tuhý sneh ušľahaný z vaječných bielkov,...
- ...ktorý som po malých častiach vmiešala opatrne do pečeňovej zmesi osmičkovým pohybom, aby sa sneh nerozbil, práve sneh hmotu prevzdušní, spraví rezne ľahučkými a nadýchanými,...
- ....z tejto hmoty som vkladala polievkovou lyžicou pripravenú zmes do rozohriateho oleja, vytvarovala som rezne, ktoré som vypražila z oboch strán do zlato-hneda asi 5 - 7 minút z každej strany,...
- ...vypražené rezne som nechala na papierovej utierke odsať z nadbytočného tuku,...
- ...podávala som ich horúce s novými zemiakmi s petržlenom, uhorkovým šalátom, na horúci rezeň som dala tenký plátok masla, ktorý sa rozpustil zbytkovým teplom...
- ...je to veľmi chutné jedlo, nenáročné na suroviny, príprava je jednoduchá a rýchla, ochutenie variabilné, sú výborné s prílohou zo zemiakov, s chlebíkom alebo ako príloha k rôznym omáčkam, chutia za tepla i za studena, pridávam recept z mojej kuchyne pre milovníkov jedál z pečene.
|