Sladké tvarohové knedličky (fotorecept)

Autor receptu: nataly

Jednoduchý recept , zvládnu ho aj začiatočníci ako ja :D :)

20
porcií
30 minút
príprava
7 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do misky rozdrvíme tvaroh, pridáme vajce, sódu, cukor, strúhanku a krupicu (podľa potreby)
  2. Cesto "hnetieme" ručne, aby vzniklo niečo také
  3. Potom si cesto položíme na drevenú dosku, a troška ho vyhnetieme.. ak sa veľmi lepí, tak pridáme trošku krupice
  4. Niektoré knedlíčky som plnila jahodovým džemom, a niektoré zaváranými jahodami keďže iné som po ruke nemala :D
  5. Plnila som ich tak, že menší kúsok som odtrhla z cesta.. potom som ho "spučila", a dala malú kôpku džemu. Potom to treba poriadne zabaliť, aby džem nevytekal.
  6. Medzitým ako robíme guľky, dáme do hrnca vodu (s troškou soli) a necháme vrieť.
  7. Tuna sú zabalené knedlíčky (ešte neuvarené)
  8. Varíme ich cca 7 minút
  9. Keď budú pomaly vystupovať na povrch, vyberieme ich :)
  10. Pre lepšiu chuť si roztopíme maslo a nasucho opražíme strúhanku..
  11. Tak, a toto je môj výsledok :) na prvý pokus celkom fajn, ale chutia výborne! :)) PS: Z jednej dávky sa mi urobila asi 20 knedlíčkov (záleží od veľkosti!) :)