Sladké quinoa guľky

kukulienka71 - fotkakukulienka71, 14. augusta 2015

Možno vás dostanú tak ako aj mňa. Viac o ich vzniku sa dočítate na mojom blogu. http://cookulienka.blogspot.ch/2015/08/sladke-quinoa-gulicky.html

10 minút
príprava
12-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

200 g
1 PL
2 PL
2 PL (očistené)
1 PL (alebo iné oriešky drvené)
5 PL (pohánkové, ovsené)
3 PL
1-2 PL (tekutý)




Postup

  1. 1

    Quinou prepláchnite v sitku pod tečúcou vodou a dajte variť do vody tak, aby hladina prevyšovala quinou asi o 1cm. Keď zmäkne, sceďte ju a vysušte na miernom ohni v panvici.

    Sladké quinoa guľky - obrázok 1
  2. 2

    Pridajte ľubovoľné semienka, drvené oriešky, (drobné sušené ovocie, kokosovú múku, mak...), chia semienka a nasucho opražené vločky.

    Sladké quinoa guľky - obrázok 2
  3. 3

    Na spojenie primiešajte arašidové maslo(kokosový tuk) a ako sladidlo použite tekutý med(javorový sirup, agáve), prípadne roztlačený banán

    Sladké quinoa guľky - obrázok 3
  4. 4

    Vlhkými rukami formujte guličky. Môžete ich dať do menších papierových košíčkov. Možno sa dá hmota aj medzi fóliami vyvaľkať a následne narezať na tyčinky. Neskúšala som. Sformované dajte do chladu a nechajte stuhnúť. Je to výborná maškrta na desiatu, na doplnenie energie, na zahnanie mlsnej či ako drobné pohostenie.

    Sladké quinoa guľky - obrázok 4
  5. 5

    V uzavretej nádobe vydrží v chladničke až kým sa neminie. Nemá sa tam čo pokaziť, preto si myslím, že trvanlivosť nie je krátka.

    Sladké quinoa guľky - obrázok 5

Diskusia k receptu

kukulienka71
@zuzanka1367 , hej, chia semienka sú potravou aj pre mozog:-)ďakujem
@jozka2 , quinoa je bezlepková pseudoobilnina, guľky sú plné bielkovín, vápnika, dobrých tukov, vitamínov a minerálov, aminokyselín. Nadôvažok sú chutné. Chia semienka radšej odporúčam namočiť a tak pridať. Budú ľahšie stráviteľné. A arašidové maslo sa dá pripraviť aj doma, je to bielkovinová bomba tiež plná dobrých tukov, do predávaných sa pridáva hydrogenizovaný olej, aby nevystúpil na povrch fľašky.
Ďakujem za pekné hodnotenie.
marianne
Musim pre tú Quionu skočiť do DM, už sme ju nemali ani nepamätám a na sladko už vôbec nie. Môže byť veľmi dobré @kukulienka. Pekná fotka.
dzejsik
fííí, tam sú tak dobré suroviny, že by som ich možno pojedla skôr ako by som dorobila guličky ;) krásne!
havino
samé dobré suroviny, dala by som si, uložím si recept, pekné foto




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia