Sladké quinoa guľky

Autor receptu: kukulienka71

Možno vás dostanú tak ako aj mňa. Viac o ich vzniku sa dočítate na mojom blogu. http://cookulienka.blogspot.ch/2015/08/sladke-quinoa-gulicky.html

10 minút
príprava
12-15 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Quinou prepláchnite v sitku pod tečúcou vodou a dajte variť do vody tak, aby hladina prevyšovala quinou asi o 1cm. Keď zmäkne, sceďte ju a vysušte na miernom ohni v panvici.
  2. Pridajte ľubovoľné semienka, drvené oriešky, (drobné sušené ovocie, kokosovú múku, mak...), chia semienka a nasucho opražené vločky.
  3. Na spojenie primiešajte arašidové maslo(kokosový tuk) a ako sladidlo použite tekutý med(javorový sirup, agáve), prípadne roztlačený banán
  4. Vlhkými rukami formujte guličky. Môžete ich dať do menších papierových košíčkov. Možno sa dá hmota aj medzi fóliami vyvaľkať a následne narezať na tyčinky. Neskúšala som. Sformované dajte do chladu a nechajte stuhnúť. Je to výborná maškrta na desiatu, na doplnenie energie, na zahnanie mlsnej či ako drobné pohostenie.
  5. V uzavretej nádobe vydrží v chladničke až kým sa neminie. Nemá sa tam čo pokaziť, preto si myslím, že trvanlivosť nie je krátka.