Skvelý mrkvový prívarok (fotorecept)
Autor receptu: marianne
Recept som objavila v čaopise pod názvom: Mrkva ako mäso:-D,ale aby som nepobúrila milovníkov mäsa,že mrkva ostane mrkvou,akoby povedal môj muž,tak som od toho názvu upustila a lepší ma nenapadá.V letných dňoch ľahký obed,večera alebo zeleninová príloha k kuraciemu alebo morčaciemu mäsku.
3-4 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Mrkvu očistíme,umyjeme a pokrájame na hrubšie kolieska.Cibuľu pokrájame na drobno.
- V hrnci rozohrejeme olej,opražíme na ňom cibuľu,pridáme mrkvu a krátko ju popražíme.Osolíme,okorenime,pridáme nasekaný ligurček,mletú červenú papriku,podlejeme a udusíme do mäkka.
- Nakoniec zahustíme vo vode rozmiešanou maizenou alebo múkou.Necháme ešte prevrieť.
- Podávame s ľubovolnou prílohou:zemiaky,ryža,cestoviny...ja som mala od včera ešte trošku slovenskej ryže,tak sme ju dojedli...