Skvelý mrkvový prívarok (fotorecept)

Autor receptu: marianne

Recept som objavila v čaopise pod názvom: Mrkva ako mäso:-D,ale aby som nepobúrila milovníkov mäsa,že mrkva ostane mrkvou,akoby povedal môj muž,tak som od toho názvu upustila a lepší ma nenapadá.V letných dňoch ľahký obed,večera alebo zeleninová príloha k kuraciemu alebo morčaciemu mäsku.

3-4
porcie
10 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Mrkvu očistíme,umyjeme a pokrájame na hrubšie kolieska.Cibuľu pokrájame na drobno.
  2. V hrnci rozohrejeme olej,opražíme na ňom cibuľu,pridáme mrkvu a krátko ju popražíme.Osolíme,okorenime,pridáme nasekaný ligurček,mletú červenú papriku,podlejeme a udusíme do mäkka.
  3. Nakoniec zahustíme vo vode rozmiešanou maizenou alebo múkou.Necháme ešte prevrieť.
  4. Podávame s ľubovolnou prílohou:zemiaky,ryža,cestoviny...ja som mala od včera ešte trošku slovenskej ryže,tak sme ju dojedli...