Kysnuté koláče
Kysnuté koláče

Skvelé koláče s dvojakou plnkou videorecept

cesminaz - fotkacesminaz, 8. apríla 2023

Výborné mäkučké kysnuté koláče s dvojakou plnkou. Vo vnútri mandľovo-čokoládová plnka a na vrchu koláča šťavnatý lekvár, ktorý vám takýmto spôsobom prípravy zo Zobraziť celý popisVýborné mäkučké kysnuté koláče s dvojakou plnkou. Vo vnútri mandľovo-čokoládová plnka a na vrchu koláča šťavnatý lekvár, ktorý vám takýmto spôsobom prípravy zo stredu počas pečenia určite nevytečie!
Zdroj: https://cesminazuenal.blogspot.com/2023/04/kysnute-kolace-s-dvojakou-plnkou.html?m=1

6 ks
porcií
25 minút
na 180 °C
Skvelé koláče s dvojakou plnkou (videorecept)
Foto: cesminaz

Suroviny

Cesto:
500 g
100 g
300 ml
70 g
21 g
1 ks
1 KL
1 KL
Plnka:
150 g mleté (alebo orechy)
1,5 dl
1 bal.
2 PL
podľa chuti
Na vrch:
1 ks
 (alebo iné)




Postup

  1. 1

    Z udaných prísad si vypracujeme jemné cesto, ktoré necháme 30 minút kysnúť. Nakysnuté cesto rozdelíme na 6 kusov, ktoré znova vymiesime do tvaru bochníka. Zakryjeme a necháme bochníčky 15 minút oddychovať.

  2. 2

    Zatiaľ si pripravíme všetko na plnku. Mleté mandle alebo mleté orechy pomiešame s kakaom a cukrom v jednej miske. Cukor si môžete dať kľudne aj podľa seba. Ďalej potrebujeme malé kúsky masla a ľubovolný lekvár podľa chuti. Ja som dala domáci marhuľový a morušovo-ríbezľový.

  3. 3

    Po uplynutí času bochníčky rozvaľkáme na malý kruh, do stredu dáme 2 PL kakaovej plnky a položíme aj 1 kúsok masla. Napokon uzavrieme ako buchtu. Takto naplnené bochníčky dáme na plech s papierom a necháme 20 minút oddychovať.

  4. 4

    Po uplynutí času každý bochníček trocha dlaňou stlačíme. Zoberieme 6 podľa možnosti rovnakých poháhov, ktorým spodok namočíme do oleja a opatrne, ale silnejšie vtláčame do stredu bochníčkov. Takto s pohármi necháme ešte naposledy 30 minút podkysnúť. Pre celkom presný priebeh postupu si môžete pozrieť moje video.

    Skvelé koláče s dvojakou plnkou (videorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Po uplynutí času poháre povyberáme, natrieme vrch koláčov bielkom a do stredu dáme bohato lekvár. Vrch koláča posypeme mandľovými lupienkami a pečieme vo vopred vyhriatej rúre na 180 °C cca 25 minút, treba si to sledovať. Ak koláče neposypete ničím, môžete ich po upečení potrieť maslom, ale inak to nie je potrebné.

  6. 6

    Koláče sú výbornej chuti a cesto ľahučké. Výborne sa k nim na raňajky, alebo ako sladkú večeru hodí aj pohár mlieka či čaju. Prajem dobrú chuť !

    Skvelé koláče s dvojakou plnkou (videorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Ďalšie moje recepty nájdete aj na mojom blogu cesminazuenal.blogspot.com a na Youtube

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia