Skvelá ovocná torta bez múky, cukru a vajíčok
Foto: siuuu
Toto bolo asi moje najväčšie prekvapenie čo sa zdravších dezertov týka ... Robila som ich už viacero a boli chutné, ale táto torta predčila Zobraziť celý popisToto bolo asi moje najväčšie prekvapenie čo sa zdravších dezertov týka ... Robila som ich už viacero a boli chutné, ale táto torta predčila všetky moje očakávania - chuťovo je úžasná, a to napriek tomu, že neobsahuje múku, cukor ani vajíčka. Je šťavnatá, sladká a svieža zároveň.
porcií
príprava
na 180 °C
Suroviny
3 ks zrelý |
|
3 ks stredne veľká |
|
3 ks |
|
2 šálky |
|
4 PL kopcovité |
|
4 PL (alebo med) |
|
1 bal. |
|
1/2 šálky |
|
2 PL rozpustené |
|
1-2 hrste |
|
2 PL (alebo mandľová) |
|
Postup
-
1
Dva banány roztlačíme vidličkou, mrkvu a jablká očistíme a nastrúhame najemno. Zmiešame. Ovsené vločky rozmixujeme, zmiešame s 3 PL kakaa a s práškom do pečiva. Postupne vmiešame do mrkvovo-banánovo-jablkovej zmesi. Pridáme 3 PL javorového sirupu alebo medu, rozpustené maslo a vodu, premiešame a nakoniec jemne vmiešame mrazené ovocie (pracuje sa s ním lepšie ako s čerstvým, pretože je tvrdšie).
- 2
Formu (ja som použila priemer 18 cm) vymastíme maslom a vysypeme napríklad kokosovou múčkou. Rovnomerne rozotrieme cesto a pečieme v rúre zohriatej na 180 °C cca 35 minút (vyskúšame drevenou špajľou). Necháme vo forme vychladnúť.
- 3
Na polevu rozmixujeme 1 banán s 1 PL kakaa a 1 PL javorového sirupu alebo medu a natrieme na vychladnutý koláč. Môžeme podávať hneď alebo necháme hodinku-dve polevu zatuhnúť v chladničke. Ozdobíme podľa svojho vkusu - ja som použila čokoládovú "ryžu", cukrové perličky a kandizovaný ibištek s lístkami medovky. Prajem príjemné maškrtenie bez výčitiek. Výborná bola s domácou banánovo-malinovou zmrzlinou (zmrazený pokrájaný banán rozmixovaný s mrazenými malinami).
Tiež ovocný koláč:
Tipy na recepty z Varechy
SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia
Tipy na články z Varechy
- 2
Dúfam, že si pochutíte rovnako ako my ;-)