Škvarkovníky fotorecept

kubekova - bez fotkykubekova, 3. marca 2015
Škvarkovníky (fotorecept)
Foto: kubekova

Tento recept som pred mesiacom našla na nette, ale potom sa z tadiaľto niekde stratil. Keďže bol veľmi dobrý a zachoval sa mi napísany Zobraziť celý popisTento recept som pred mesiacom našla na nette, ale potom sa z tadiaľto niekde stratil. Keďže bol veľmi dobrý a zachoval sa mi napísany na papier rozhodla som sa ho pridať. Vyskušala som robiť pagače aj pretieranim cesta škvarkami, ale to sa mi pri pečení jednotlivè vrstvy cesta kľzali a pagáč sa rozpadol. Tento recept je naozaj jedinečný, cesto úžasné, robota jednoduchá a chuť výborná.

Suroviny

3 dl
2 PL
1 kocka
80 dkg
1/2 ČL
1/2 ČL mletá
1 PL
1 ks celé
40 dkg pomleté (alebo nasekané)
3 ks




Postup

  1. 1

    Mlieko, cukor droždie - pripravíme kvások Zo všetkých surovín vypracujeme cesto. Je tuhšie ( može sa pridať ešte trošku mlieka ) - ale má to tak byť.

    Škvarkovníky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Vyvaľkáme, preložíme všetky štyri strany do vnútra - zľava, zprava, zhora, zdola. Cesto pol hodiny kysne. Zopakujeme-vyvaľkať, poskladať, pol hod. kysnúť. Zopakujeme-vyvaľkať, poskladať, pol hod. kysnúť. Vyvaľkať, povykrajovať, potrieť žĺtkom, 15 min. kysnúť na plechu.

    Škvarkovníky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pečieme pri teplote 170 stupňoch cca 17 min. Každá rúra pečie inak...nemali by byť svetlé ani veľmi tmavé...

    Škvarkovníky (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

babkamt
chutné pagáčiky si nám ponúkla. Teším sa na ďalšie recepty od teba.
evanaaa
Takéto pagáčiky by som si dala, pekne vypečené. Ale si ich aj krásne prekladala, len prečo sa nelístkujú? Ale asi také majú byť, ešte som nepiekla, tak nemôžem vedieť.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia