Foto: kubekova
Tento recept som pred mesiacom našla na nette, ale potom sa z tadiaľto niekde stratil. Keďže bol veľmi dobrý a zachoval sa mi napísany Zobraziť celý popisTento recept som pred mesiacom našla na nette, ale potom sa z tadiaľto niekde stratil. Keďže bol veľmi dobrý a zachoval sa mi napísany na papier rozhodla som sa ho pridať. Vyskušala som robiť pagače aj pretieranim cesta škvarkami, ale to sa mi pri pečení jednotlivè vrstvy cesta kľzali a pagáč sa rozpadol. Tento recept je naozaj jedinečný, cesto úžasné, robota jednoduchá a chuť výborná.
Suroviny
3 dl |
|
2 PL |
|
1 kocka |
|
80 dkg |
|
1/2 ČL |
|
1/2 ČL mletá |
|
1 PL |
|
1 ks celé |
|
40 dkg pomleté (alebo nasekané) |
|
3 ks |
|
Postup
-
1
Mlieko, cukor droždie - pripravíme kvások Zo všetkých surovín vypracujeme cesto. Je tuhšie ( može sa pridať ešte trošku mlieka ) - ale má to tak byť.
-
2
Vyvaľkáme, preložíme všetky štyri strany do vnútra - zľava, zprava, zhora, zdola. Cesto pol hodiny kysne. Zopakujeme-vyvaľkať, poskladať, pol hod. kysnúť. Zopakujeme-vyvaľkať, poskladať, pol hod. kysnúť. Vyvaľkať, povykrajovať, potrieť žĺtkom, 15 min. kysnúť na plechu.
-
3
Pečieme pri teplote 170 stupňoch cca 17 min. Každá rúra pečie inak...nemali by byť svetlé ani veľmi tmavé...
Diskusia k receptu