Škvarkovníky (fotorecept)
Autor receptu: kubekova
Tento recept som pred mesiacom našla na nette, ale potom sa z tadiaľto niekde stratil.
Keďže bol veľmi dobrý a zachoval sa mi napísany na papier rozhodla som sa ho pridať.
Vyskušala som robiť pagače aj pretieranim cesta škvarkami, ale to sa mi pri pečení
jednotlivè vrstvy cesta kľzali a pagáč sa rozpadol. Tento recept je naozaj jedinečný, cesto
úžasné, robota jednoduchá a chuť výborná.
Postup
- Mlieko, cukor droždie - pripravíme kvások
Zo všetkých surovín vypracujeme cesto. Je tuhšie ( može sa pridať ešte trošku mlieka ) - ale má to tak byť.
- Vyvaľkáme, preložíme všetky štyri strany do vnútra - zľava, zprava, zhora, zdola. Cesto pol hodiny kysne.
Zopakujeme-vyvaľkať, poskladať, pol hod. kysnúť.
Zopakujeme-vyvaľkať, poskladať, pol hod. kysnúť.
Vyvaľkať, povykrajovať, potrieť žĺtkom, 15 min. kysnúť na plechu.
- Pečieme pri teplote 170 stupňoch cca 17 min. Každá rúra pečie inak...nemali by byť svetlé ani veľmi tmavé...