Škvarkovníky (fotorecept)

Autor receptu: kubekova

Tento recept som pred mesiacom našla na nette, ale potom sa z tadiaľto niekde stratil. Keďže bol veľmi dobrý a zachoval sa mi napísany na papier rozhodla som sa ho pridať. Vyskušala som robiť pagače aj pretieranim cesta škvarkami, ale to sa mi pri pečení jednotlivè vrstvy cesta kľzali a pagáč sa rozpadol. Tento recept je naozaj jedinečný, cesto úžasné, robota jednoduchá a chuť výborná.

Suroviny

Postup

  1. Mlieko, cukor droždie - pripravíme kvások Zo všetkých surovín vypracujeme cesto. Je tuhšie ( može sa pridať ešte trošku mlieka ) - ale má to tak byť.
  2. Vyvaľkáme, preložíme všetky štyri strany do vnútra - zľava, zprava, zhora, zdola. Cesto pol hodiny kysne. Zopakujeme-vyvaľkať, poskladať, pol hod. kysnúť. Zopakujeme-vyvaľkať, poskladať, pol hod. kysnúť. Vyvaľkať, povykrajovať, potrieť žĺtkom, 15 min. kysnúť na plechu.
  3. Pečieme pri teplote 170 stupňoch cca 17 min. Každá rúra pečie inak...nemali by byť svetlé ani veľmi tmavé...