Škvarkové pagáče
Autor receptu: redakcia
30 ks porcií |
60 minút príprava |
15-20 minút na 175 °C |
Postup- Kvasnice rozmrvíme, zasypeme kryštálovým cukrom a zalejeme vlažným mliekom a necháme vykysnúť. Do misky dáme múku, kyslú smotanu a vajíčko, polovicu oškvarkov, olej, soľ a korenie.

- Vykysnutý kvások vlejeme do zmesi aj so zvyškom mlieka a zamiesime tuhé cesto. Cesto necháme vykysnúť, rozvaľkáme ho na hrúbku 1 cm a po celej ploche naň rozložíme zvyšok oškvarkov.

- Cesto preložíme 2–krát na seba a necháme znovu vykysnúť, ešte raz cesto rozvaľkáme a preložíme
a znovu rozvaľkáme na hrúbku 1,5 cm a vykrajujeme pagáčiky. Povrch potrieme vajíčkom.

- NÁŠ TIP: Tradičná pochúťka našich babičiek k vínu či pivu. Najlepšie sú tie prekladané, v ktorých navyše
chrumkajú kúsky škvariek.
|