Skoro talianská pizza Margherita
Autor receptu: kacickaa
Túto pizzu minule na TV Paprika piekol nejaký talianský šéfkuchár. Keď som ju videla neoodolala som a hneď som ju šla vyskúšať. Trocha som si ju upravila podľa svojej chuti a surovín v chladničke no aj tak bola výborná .
4 porcie |
20 minút príprava |
10 minút na 300 °C |
Postup
- Z múky, droždia, soli a vody vymiesime cesto . Rozdelíme na dve bochníky a odložíme na dve hodiny na teplé miesto, aby cesto vykyslo.
- Po dvoch hodinách cesto vyberieme. Nevaľkáme ale rukami vytvarujeme kruhy, ktoré potrieme paradajkovou omáčkou ( môže byť aj len kečupom). Obložíme mozarellou, strúhaným syrom a lístkami čerstvej bazalky. Kto chce môže na vrch pridať na štvrtinky rozrezané cherry paradajky.
Pečieme pri 300°C asi 10 minút.
Cesto sa dá obložiť hociím. nemusí to byť striktne mozarella či iný syr . Ja to robím takto, no ako sa vraví fantázii sa medze nekladú.
- Paradajková omáčka:
V miske zmiešame pretlak, kečup, na kúsky pokrájané paradajky, bazalku, soľ a korenie